Joshua Williamson (Writer), Andrei Bressan (Artist), Adriano Lucas (Colourist), Pat Brosseau (Letterer), Rian Hughes (Logo Designer)

Treći tom Birthrighta je stabilizovao priču i ukupan utisak ovog serijala, koji je na početku obećavao daleko više. Premda osnovna postavka priče nije tako česta, nije ni preterano originalna i kako se odvija tako se sve više pretvara u sapunicu, koja očito za temu ima porodicu i međugeneracijske odnose.

Birthright je svakako serijal koji bi prosečan poklonik fantazije trebalo da pročita: priča je solidna a strip je vizuelno izvanredan (štaviše, da se čovek zapita zašto Narvel nije angažovao crtača, Bresana, da radi novog im Konana), ali činjenica je da ne nudi ništa preterano novo obamrlim paletama džejded konzumenata fantazije u svim njenim raznorodnim pojavnim oblicima.

Ovaj osvrt pišem nakon pročitanih tomova 3-5 i dva gornja pasusa se komotno odnose na sva tri toma, ako zanemarimo radnju koja se u njima odvija. Po svemu sudeći, ako se nešto dramatično ne promeni u narednim tomovima, i za čitav serijal Birthright ukupna ocena će biti 3*

Ivan Jovanović Nightflier