Vikowski
nije novo ime našim čitaocima a ni Balkanskoj publici. Imali smo prilike da ga poslušamo, da sa njim i porazgovaramo. Ali za one koje su bežali sa časova, Vikowski je minimal, "deep", indie, (synth)pop projekat koji dolazi iz Italije.

Njegova priča krenula je iz Rima 2015. Nakon prvog EP-ja sa tri numere i uspeha koji je postigao sa njim, usledila je turneja od 30 nastupa širom Evorpe u okviru koje je posetio i naše Balkanske prostore gde smo imali prilike da ga pogledamo u Nišu. Nakon turneje seli se u Milano gde sa producentom Fabiom Grandeom (I Quartieri, Colombre) snima debi album "Beyond the Skyline".

Nakon objavljivanja ovog albuma u martu 2017. i promocije u Milanu, kreće na novu turneju te i naredne godine. Balkanska publika je ostavila dobar utisak te je i ovoga puta posetio naše poluostrvo. Ovoga puta okupio je ceo bend kako bi pesme debi albuma bile predstavljene u pravom svetlu i svom punom obliku. U okviru evropskih nastupa imao je prilike da nastupi i sa imenima poput Public Service Broadcasting, The Pains of Being Pure at Heart, Rachel Sermani i drugima.

Tokom 2019. i 2020. Vikowski počinje da radi na novim pesmama koje bi trebale da budu objavljene ove godine. Par dana pred objavljivanje javio se našoj redakciji sa željom da naš sajt dobije mogućnost premijere te vam upravo danas predstavljamo njegov povratnički singl "The Dentist".

"Ne znam kada će naredni singl biti objavljen, verovatno u martu, treći u aprilu a album konačno u maju",  otkriva nam Vikowski bliske planove. Nekoliko godina je prošlo od debi albuma, njegova muzika je u međuvremenu evoluirala te sada zvuči zrelije. Zato, hajde da vidimo šta to "The Dentist" ima da ponudi.

U novom singlu klavirska melodija suvereno vlada dok joj sintovi pružaju snažnu podršku, prate tok pesme i stvaraju atmosferu za tople vokale koje prate muziku Vikowskog.

Pesma govori o prijateljstvu, onom pravom. Govori o dvojici drugova koji se znaju još od tinejdžerskih dana ali, kako to obično biva, život ih je odveo na različite strane. Ali kada god su u prilici da razgovaraju kao da se ništa nije promenilo, tu su i dalje jedan za drugog. Singl definitivno nosi dozu nostalgije, atmosfere i posebnog raspoloženja, kao uostalom i ostale pesme ovog autora. Ipak, na kraju sa pozitivnim vajbom. Pa, hajde da poslušamo...