Igor Đeke
jedan od najznačajnijih muzičara vinkovačkog rokenrola (Majke, Satan Panonski, Kaotične Duše, Mlinski Kamen). U prošlosti predvodio je vinkovački garažni pank bend Thee Knuckleheads. Posle raspada ovog benda poslednjih godina nastupa sam kao Harp Explosion a od kraja 2013. postao je novi član Discipline Kičme. Istražujući nove načine sviranja usne harmonike počeo je da koristi distorziju kao muzički efekat. Njegov zvuk nije klasična bluz forma već prljavi garažni pank-bluz koji se sjajno uklopio u muziku ove legendarne grupe a prihvaćen je i kod DAK fanova.

U nekoliko navrata smo pisali o ovom one man bendu a danas vam skrećemo pažnju na novi sing "It's gonna be a long night" koji je nedavno objavila izdavačka kuća SPONA na kompilaciji ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL - FIRST 10 YEARS (2010 - 2019). Radi se o dvostrukom CD izdanju s izvođačima koji su nastupali na pomenutom festivalu. Prvi CD rezerviran je za dosad neobjavljene pesme među kojima je i ovaj novi Harp Explosion singl a možete ga poslušati na bandcamp profilu.

U izjavi za naš sajt, Igor je reklao sledeće: "It's gonna be a long night" će zajedno sa prethodna dva singla jednog dana biti objavljen u formi albuma kada se skupi dovoljno pjesama. Za sada objavljujem singlove postepeno kao što se to nekada radilo. Daljnji planovi za Harp Explosion su neizvjesni jer se svirke konstantno otkazuju zbog raznih restrikcija ali svakako imam u planu snimiti nešto novo. U planu je i jedna suradnja sa stranim muzičarima ali o tom projektu ćemo pričati kada budem imao nešto konkretno snimljeno."

"It's gonna be a long night" je jedan lagani instrumental uz koji dolazi i lagani te neobavezni spot koji gledamo u nastavku.