Nakon numera „Kamen“ i „Lepi su dani“, Dimitrije Dimitrijević je objavio novi singl, „More“, sa nadolazećeg albuma „Čar-pitanje“.

More“ je treći singl kojim Dimitrije Dimitrijević najavljuje nadolazeći album "Čar-pitanje". Spot je sniman u stanu u kom muzičar živi, a u spotu uz Dimitrija glumi i muzičarka Sara Renar.

„Protagonista čezne i tu čežnju predstavlja senka čiju prisutnost on samo sluti. U datom trenu senka nije posledica osobe od krvi i mesa i njenog odnosa s izvorom svetla. Sasvim običan dan sa neobičnim završetkom; senka se obznanjuje usnulom junaku, i vodi ga na ples“, otkriva svestrani umetnik kojem su se u ovoj pesmi muzički pridružili Sara Renar – synth, Miloš Vojvodić – bubanj, Ivan Grobenski – gitara, Željko Ljubić Piti – gitara, Igor Pavlica – truba i Vedran Peternel – soundscape.

Režiju, kameru i montažu potpisuje Bojan Koštić, dok je ko-rediteljka i asistent kamere Marina Uzelac. Za produkciju pesme i mix zadužen je Vedran Peternel, master Višeslav Laboš a dizajn vizuala Sara Renar.



Dimitrije Dimitrijević je kantautorski projekt Dimitrija Simovića (basiste i pevača grupe Igralom). Sve je počelo 2017. u Zagrebu, gde je uz pomoć Ivana Grobenskog snimio dva EP-a - "Južno" i "Ponestaće".

Album "Čar-pitanje" uskoro će izaći za regionalnu kuću Menart. Očekuje nas svojevrsna lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip hopa, bluza, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne muzike.

"Čar-pitanje" je čarobno pitanje. To pitanje postavlja "Porodični Duh" u romanu "Zlatno runo" Borislava Pekića i ono glasi: "Kako preživeti?". Pitanje se pojavljuje iznad vrata porodične kuće onda kada kucne čas. Dimitrijević ovo pitanje vezuje za prelomne trenutke u životu naroda, porodica i pojedinaca i tačan odgovor na ovo pitanje daje nam još vremena za našu misiju. S obzirom na to da Dimitrije rad na ovom albumu smatra jednom od prelomnih tačaka u svom životu, naziv albuma se učinio prikladnim. "Čar-pitanje" je za Dimitrija pitanje koje nosi promenu države, grada, života, a ima samo jedan tačan odgovor.