Revelation Records najavljuju reizdanje kompletne diskografije Turning Point



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Članovi kultnog straight edge hardcore benda Turning Point udružili su se sa Revelation Records kako bi objavili čitav opus benda u originalnom obliku. Svako pojedinačno izdanje biće postepeno objavljeno tokom sledeće godine, s tim što će istoimeni demo biti dostupan već u novembru 2020.


Turning Point je bio odgovor Nju Džersija na hardcore scene Njujorka i Konektikata kasnih 1980-ih. Osnovan 1988. godine, bend je objavio demo i istoimeno 7'' izdanje. Ovaj 7'' ujedno je prvo izdanje Hi-Impact Records, izdavačke kuće koju je vodio Darren Walters, suosnivač već legendarnog Jade Tree Records.

Između snimanja 7 " i LP-a, zvuk benda prihvatio je melodiju i dinamiku koja se oslobodila tradicionalnih hardcore formula. Tekstovi su preuzeli introspektivniju i reflektivniju ulogu, a zvuci su kombinovali najbolje afinitete klasičnog youth crew hardcora i DC Revolution Summer pokreta, sve vreme nudeći tragove ritmova koje će mnogi drugi bendovi oponašati kasnije tokom 90-ih. LP je objavljen 1990. godine za legendarni hardcore punk lejbl New Age Records, čiji opus obuhvata rad sa velikanima žanra poput Lifetime, Strife, Unbroken, Outspoken, ali i po radu sa mnogim drugim relevantnim bendovima te ere. Zvuk benda je nastavio da evoluira, što se može primetiti na njihovom split izdanju sa No Escape, nastupa na kompilaciji Rebuilding zajedno sa Gorilla Biscuits, Burn i gorepomenutih No Escape, i sada već legendarnih live snimaka sa nastupa u WNYU i klubu Anthrax u Connecticutu, koji sadrže pesme koje nikada nisu dospele na vinilno izdanje zbog prekida rada benda 1991. godine.

Jade Tree Records izdao je diskografiju benda na CD-u 2000 godine, jer je prethodno kompletna diskografija benda bila dostupna samo u originalnim formatima koji do tada nikada nisu reizdani, dodajući opsežne fotografije i beleške. Već 2005. godine Think Fast Records reizdaje diskografski dupli LP, koji će nakon inicijalnog izdanja doživeti još četiri represa. Ubrzo nakon toga diskografski CD koji je izdat pod okriljem Jade Tree nestaje sa tržišta, a pank gigant Epitaph Records kupuje čitav Jade Tree katalog 2017. godine, ostavljajući katalog i nasleđe Turning Point u neizvesnosti.

Tokom 2020 godine, Revelation Records i Turning Point udružili su snage kako bi zajedno sa Epitaph Records postigli dogovor oko izdavačkih prava i vlasništva kataloga benda. Obe strane su ubrzo shvatile da bend više nije u obavezi prema Epitaph Records, pa su tako odlučili da zajedno rade na izdavanju čitave diskografije Turning Point, podeljene na pojedinačne ploče po prvi put od njihovih početnih izdanja. Ove gramofonske ploče biće predstavljene u svom originalnom izgledu, po ugledu na orginialne presove. Finalno izdanje prestavljaće kompilacija pesama sa live nastupa benda i split izdanja sa No Escape-om, ali takođe i live verzijama neobjavljenih pesama iz kasnijeg perioda benda, krunisanih snimcima iz WNYU i Anthrax.

Iz pouzdanih izvora bliskom izdavačima saznajemo da su Records Revelation izuzetno uzbuđeni i ponosni što mogu predstaviti kompletan katalog Turning Point baš onakvim kakav je prvobitno zamišljen. Prvo izdanje u seriji biće replika originalnog demo snimaka koje će pratiti fotografije benda iz tog doba. 7 " biće objavljen nekoliko meseci nakon demo snimka, zatim It's Always Darkest Before The Dawn LP, a finalno izdanje predstavljaće kompilacijski LP. Svako izdanje biće propraćeno odgovarajućim merchom. Kolekcionari koji žele posedovati pojedinačna izdanja iz kataloga benda više neće biti osuđeni na velike izdatke, s obzirom da se pojedine verzije ovih izdanja vrede više stotina dolara među vinilnim entuzijastima. Pored fizičkih izdanja, kompletna diskografija biće dostupna i u digitalnoj formi na svim streaming servisima.

Hronologija izdanja:
Self-Titled Demo - novembar 2020
Self-Titled 7 ”- rani 2021
It's Always Darkest Before The Dawn LP - sredina 2021
1988-1991 12 ”- Kraj 2021

Line up:
Skip Candelori- vokal
Jay Laughlin - gitara
Nick Greif - bas
Ken Flavell - bubnjevi

Za više informacija o poručivanju posetite Revelation Records



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva