Vojkan Trifunović, istoričar iz Kraljeva, koji je već dvadesetak godina aktivan na regionalnoj (hardkor) pank sceni završio je rad na knjizi "Kraljevačka punk hronika", posvećenoj pank bendovima grada na Ibru koji su, van velike "mejnstrim" scene, ostavili veliki pečat i na prostoru cele nekadašnje Jugoslavije. Ona bi svoj put do čitalaca trebalo da pronađe za najviše dva meseca.

Pre nekoliko dana objavili smo intervju sa Vojkanom ovim povodom, a ovom prilikom vam donosimo kraći odlomak iz knjige koji govori o tome kako je, verovanto najpoznatiji bend sa KV scene, Hoću?Neću! pobedio na jednom akustičarskom festivalu.



Nastup Hoću?Neću! na FAMUS-u, akustičarskom festivalu u Sivcu


Zanimljivo je spomenuti i nastup na Festivalu akustičarske muzike „FAMUS“ u Sivcu. Festival „FAMUS“ održava se u ovom malom vojvođanskom mestu od 1977. godine, da bi usled finansijskih problema i raspada zemlje imao pauzu u periodu od 1990. do 1993. godine. Na njemu su mahom nastupali akustičarski izvođači a Hoću? Neću! su prvi „žešći“ bend koji je nastupao, sa nešto promenjenim aranžmanima. Do njihovog nastupa je došlo tako što ih je preporučila pank ekipa iz obližnjeg Sombora. Na festivalu su nastupali sa svojim autorskim materijalom, a imali su sasvim dobar i zapažen nastup.

Spektakularan događaj, bez premca. Ne mogu tačno da se setim ko nas je kontaktirao, ali je bilo u svakom smislu ekstraordinarno gledati HN sa gomilom akusticarskih bendova. Imaš na jednoj strani likove koji izgledaju i sviraju kao, recimo, S vremena na vreme i imaš nas, teleportovane nekom vremenskom mašinom iz druge galaksije i dimenzije. Meni je to odlično, a i nagrada publike sve govori – Mikara