COLD SNAP je moderni metal band osnovan u Varaždinu 2003. godine. Njihov prepoznatljiv zvuk odlikuju snažne melodije i zapanjujuća energija.

Bend je odsvirao više od 450 koncerata diljem Europe, uključujući turneje s nekim od najvećih imena ekstremne glazbe – JINJER, PRO-PAIN, EKTOMORF, MONSTROSITY, DEAD BY APRIL... Pozornicu su dijelili i s mnogim drugim velikanima žanra na festivalima kao što su WACKEN OPEN AIR, METALDAYS, EXIT FESTIVAL, METALFEST, HILLS OF ROCK…

Katalog njihovih izdanja sastoji se od 1 EP-a nazvanog ‘’Mea Culpa‘’(2005.) te 3 LP-a:
‘’Empty Promises‘’ – 2008. (Dancing Bear Records)
‘’Perfection‘’ – 2010. (Made in Germany music – MK II label)
‘’World War 3‘’ – 2013. (Eclipse Records)
‘’All Our Sins‘’ – 2018. (Arising Empire)

‘’Perfection’’ , ‘’World War 3‘’ te ‘’All Our Sins'’ albumi su koje je producirao slavni danski producent Tue Madsen, poznat po suradnjama s bendovima kao što su Meshuggah, The Black Dahlia Murder, Dark Tranquility, Behemoth, The Haunted i mnogi drugi.

COLD SNAP je 2009. primio nagradu ZLATNA KOOGLA za Najboljeg novog izvođača, a 2016. osvojio je Nagradu publike za videospot za pjesmu ‘’Monster‘’ na SPLIT SPOT FESTIVALU.

U 2020. izdaju novi EP naziva ‘’Aether‘’ kojem prethodi videospot u formi kratkog filma koji povezuje dvije potpuno nove pjesme i artističkim vizualima prati kronologiju jedne propale ljubavi. BLACK DIAMOND // SERENITY su dostupni na youtube-u putem linka.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?

Band je osnovan 2003 dok smo svi bili praktički djeca: Osnovan je jer smo svi slušali metal, tj. u to doba nu metal i naginjali tom izričaju, imali smo također višak energije i potrebu da se izrazimo kreativno. Naravno u početku je to imalo drugačiju motivaciju i formu nego što to ima sada kada smo odrasli. Band nam je sada alat za izražavanje takoreći bez rukavica, band je mjesto gdje možemo biti potpuno svoji i izraziti taj neki žešći dio sebe koji nismo u mogućnosti pokazati svijetu baš svaki dan. Iz tog razloga u pjesme se trudimo pretočiti emociju i oslobodit tu zatomljenu energiju, sudeći po reakcijama naša publika to razumije.

Motivi i filozofija benda...

Filozofija banda se svodi na izražavanje bez zadrške, na kanaliziranje emocija i energije na konstruktivan i zadovoljavajuć način te potreba da sebi i publici pružimo mjesto gdje možemo biti takvi kakvi jesmo.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?

Za nas su te dvije stvari međusobno povezane i ne možemo ih razdvojiti. Band nam pruža priliku da se izrazimo na koji god način to treba. Naše pjesme trpe sve teme od politike do propalih ljubavi do našeg odnosa spram religija i boga. Mislim da se ta iskrenost emocije u našoj glazbi osjeti. Mi smo 5 različitih ljudi koji se savršeno nadpounjavaju i upravo te naše različitosti nam daju širinu temu koju obrađujemo.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?

Nije nemoguće ali je dosta teško. Nama nikada nije bio cilj imati vikend band. Odsvirati 5 koncerata godišnje da bi pili pive s prijateljima i malo se družili. Ne mislimo da je to loše dapače ali nama je cilj uvijek bio postati band koji ovo radi na nekoj profesionalnoj razini ili barem čim bliže toj razini što na kraju krajeva iziskuje i neke osobne žrtve.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...

Jednaki su manje više kao I problemi bilo kojeg banda, Nekada nam fali inspiracije, nekada se čini kao da ništa što radimo nema smisla, često nemamo dovoljna novaca ukratko ništa drugačije od bilo kojeg drugog banda. Uz sve rečeno ti problem nisu nepremostivi jer vidimo da posotji progress koji je konstantan I jako smo zadovoljni svojim radom. Naravno da bi željeli da je sve to na još jednoj većoj razini ali zapravo smo zadovoljni progresom i ono najbitnije međusobnim odnosima.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?

Svima!