Novim videospotom za singl ‘El Matador’ bend Gazorpazorp najavio je izlazak novog albuma za slovenačkog izdavača Moonlee Records u septembru 2020.

foto: Ana Dostanić, izvor: Gazorpazorp facebook
Sinematički video u režiji Ilije Nikitovića, koji prikazuje vatreni bokserski duel, seća nas i donosi slike ringova, krošea i krvavih lica iz kultnih boksarskih klasika, kao što su Raging Bulls, Rocky i Million Dollar Baby. Udarno, nemilosrdno i neukroćeno te puno preokreta – slično kao sama muzika Gazorpazorp!

Ko su Gazorpazorp? Predstavnici novog talasa naloženih srpskih bendova, koji polako preuzimaju štafetu iz ruku starije generacije gitarskih bendova regije. Aprila 2018. su izdali debitantski EP jednostavnog naziva 'EP #1' sa hiperenergičnim pesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. Mladi kvartet u svom neuhvatljivom muzičkom izrazu spajaju udarnu snagu noise rocka, igrivost post-punka i eksperimentalnost psihedeličkog rocka, kombinujući tako anglo-američku kao i regionalnu muzičku tradiciju. Sa svojom savremenom rock estetikom se Gazorpazorp postavljaju rame uz rame sa aktuelnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body i Tropical Fuck Storm.