Strip blog, jedan od retkih domaćih medija posvećenih isključivo stripu, 25. maja 2020. objavio je osvrt na naše izdanje "Zečje uho". Prenosimo osvrt u celosti.

Ovo je priča o ljubavi, prijateljstvu, porocima, Hipicima, malom zecu i velikoj avanturi. Strip autora Kostje Ribnika, čekao je punih trideset godina da bude objavljen.

Ovo ostvarenje, pod naslovom “Zečje uho”, kompjutersku premijeru i online verziju stripa doživelo je na sajtu Helly Cherry, koji već 17 punih godina promoviše kulturu, muziku i strip.

Važno je naglasiti kakav vizuelni utisak ostavlja sam prelom izdanja. Prelom je urađen po ugledu na stare edicije stripova iz osamdesetih godina u Jugoslaviji. Najsličniji je izdanju Nika Rajdera, samo što je Nik imao žute naslovnice, dok je ovom stripu naslovna slika na zelenoj podlozi.


Edicija “Brizzo i Burra” predstavila je “Zečje uho”, priču o poslednjem danu leta 1989. na jednom ostrvu u Jadranskom moru. Dvojica italijanskih turista Fabricio i Buralem, upoznajući se tako što to čitaju istu knjigu Umberta Eka, kreću u nezaboravnu avanturu. Oni su pokušali pronaći jednu zanimljivu stenu sa fotografije koju je posedovao Fabricio.

Ceo strip čitajte: OVDE

U potrazi sa stenom, pronalaze skrivena vrata, a ona ih, kroz jedan tunel vode do žurke na plaži i pripadnika Hipi pokreta.

Strip je kratak, pun dobrih crteža, neverovatnih dekora i razdragane pozadine.

Priča nam otvara novu perspektivu u čitanju stripova, u pripremi stripova pre svega, a to dokazuje velika predanost ljudi sa Helly Cherry-ja i urednika izdanja i sajta Nenada Popovića. Najzanimljivija domišljatost u izdanju je ta, što su na nekim stranicama nacrtani, kao drvenim bojicama motivi koji podsećaju na to da je neko dete u svojoj igri zabrljavilo stranice.

Kostja Ribnik je rođen 1979. godine u Jugoslaviji. Objavljivao je stripove na mnogim sajtovima i u mnogim časopisima. Autor je dela:  “The Healing Island”,  “The Silent Flight of a Seagull”, “Zečje uho”.

Izdanje je pozitivan primer nove kreativnosti i domišljatosti!

Strip blog, 25.5.2020.