Strip blog o našem stripu „Zečje uho“: Hipi avantura nasred ostrva u Jadranskom moruSviđa ti se? Javi ostalima!

Strip blog, jedan od retkih domaćih medija posvećenih isključivo stripu, 25. maja 2020. objavio je osvrt na naše izdanje "Zečje uho". Prenosimo osvrt u celosti.

Ovo je priča o ljubavi, prijateljstvu, porocima, Hipicima, malom zecu i velikoj avanturi. Strip autora Kostje Ribnika, čekao je punih trideset godina da bude objavljen.

Ovo ostvarenje, pod naslovom “Zečje uho”, kompjutersku premijeru i online verziju stripa doživelo je na sajtu Helly Cherry, koji već 17 punih godina promoviše kulturu, muziku i strip.

Važno je naglasiti kakav vizuelni utisak ostavlja sam prelom izdanja. Prelom je urađen po ugledu na stare edicije stripova iz osamdesetih godina u Jugoslaviji. Najsličniji je izdanju Nika Rajdera, samo što je Nik imao žute naslovnice, dok je ovom stripu naslovna slika na zelenoj podlozi.


Edicija “Brizzo i Burra” predstavila je “Zečje uho”, priču o poslednjem danu leta 1989. na jednom ostrvu u Jadranskom moru. Dvojica italijanskih turista Fabricio i Buralem, upoznajući se tako što to čitaju istu knjigu Umberta Eka, kreću u nezaboravnu avanturu. Oni su pokušali pronaći jednu zanimljivu stenu sa fotografije koju je posedovao Fabricio.

Ceo strip čitajte: OVDE

U potrazi sa stenom, pronalaze skrivena vrata, a ona ih, kroz jedan tunel vode do žurke na plaži i pripadnika Hipi pokreta.

Strip je kratak, pun dobrih crteža, neverovatnih dekora i razdragane pozadine.

Priča nam otvara novu perspektivu u čitanju stripova, u pripremi stripova pre svega, a to dokazuje velika predanost ljudi sa Helly Cherry-ja i urednika izdanja i sajta Nenada Popovića. Najzanimljivija domišljatost u izdanju je ta, što su na nekim stranicama nacrtani, kao drvenim bojicama motivi koji podsećaju na to da je neko dete u svojoj igri zabrljavilo stranice.

Kostja Ribnik je rođen 1979. godine u Jugoslaviji. Objavljivao je stripove na mnogim sajtovima i u mnogim časopisima. Autor je dela:  “The Healing Island”,  “The Silent Flight of a Seagull”, “Zečje uho”.

Izdanje je pozitivan primer nove kreativnosti i domišljatosti!

Strip blog, 25.5.2020.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva