Alternativni metal bend Straight Up iz Petrovca na Mlavi su objavili singl pod nazivom "My Elegy (But Your Death)" za izdavačku kuću Tribal Rajber. Izdanje sadrži i bonus materijal, reizdanje konceptualnog EP-a "Dekadencija Uspona" iz 2018. godine i dostupno je na YouTube kanalu benda kao i za besplatno skidanje na bandcamp stranici izdavačke kuće. Inače, ovo je drugo oficijalno izdanje nakon debi albuma "Straight Up" (Nocturne Media) iz 2017. i ovim putem bend najavljuje dalji rad nakon skoro dve godine pauze.


"Bend zbog privatnih (srećom pozitivnih) razloga nije mogao da nastavi dalji rad u proteklih godinu dana, skoro je došlo do par izmena u sastavu i snimanja jedne od par novih pesama na kojima radimo" — rekli su nam momci iz benda i malo više približili novi singl:

"My Elegy (But Your Death)" govori o konačnoj promeni svesti, same osobe nakon mnogo negativnih faktora i doživljenih trauma iz kojih možemo izaći kao mudriji, jači i bolji ljudi i samim tim trijumfovati, ili možemo dopustiti da nas ambis proguta, što je lično, veliki gubitak. Otuda i sam naziv, jer je stari čovek umro, novi se rađa, kada konačno shvatimo sami sebe".

Na kraju, govore nam i o svojim planovima: "Nakon svega ovoga što nas je zadesilo na globalnom nivou, nastavićemo da radimo na novom materijalu a biće i nastupa."

Poslušajmo novi singl...