„Star is born“ je dobropoznata holivudska bajka koja se, izgleda, svakih 20 godina presnimava kako zaduvaju koji novi muzički trendovi, ali to je u esenciji holivudska bajka o „overnight“ uspehu i ceni koja uz njega ide.

Lejdi Gaga je već pomalo razočarana, ali talentovana kantautorka koja je odustala od pokušaja da se probije na muzičkoj sceni kada upoznaje izbledelog, ali i dalje popularnog muzičara Džeka koji je i sam ophrvan demonima alkoholizma i borbe sa opadajućom popularnošću i zdravstavenim stanjem. Njihova veza revitalizovaće Džekovu karijeru, vinuti Gaginu, ali i uvesti ih u niz novih problema, preispitivanja i nedaća.

Za moj groš, žrtvovao bih malo muzike, koja je ipak integralni deo ovog ostvarenja i sasvim je pristojna, za još malo potentnih dramskih scena koje su u par navrata pokazivale izuzetan naboj (pogotovo između Kupera i Sema Eliota – njegovog brata menadžera, ili između Kupera i Gage kada se usprotivi njenom muzičkom ukusu). Međutim „Star is born“ je ipak u isto vreme holivudski „kraudplizer“ i melodramska sapunica i ozbiljna drama koja može da flertuje sa nagradama, ali i muzički film sa solidnim performansima, pogotovo Gage koja se lepo snalazi u ulozi za koju se, reklo bi se, pripremala celog života. NIšta ovde ne deluje vanvremenski i večno, ali je, izgleda, u ovakvoj konkurenciji, sasvim dovoljno za uspeh.

Slobodan Novokmet