Alternativni bend E-Play sa aktuelnog albuma "Sloboda" objavio je spot za naslovnu pesmu u kome se kao specijalna gošća pojavljuje glumica Sloboda Mićalović. "Sloboda" je prvo pojavljivanje u spotu nekog benda u karijeri Mićalović, poznate po brojnim ulogama u pozorištu kao i u filmovima kao što su "Zona Zamfirova" i "Na mlečnom putu", ili seriji "Koreni".

foto: Dejan Lalić
"Prva asocijacija za poziv koji je usledio Slobodi je bilo njeno ime, koje je isto kao i ime naše pesme, ali nam je jako bilo važno to što je dobra glumica i ono što nosi svojim dosadašnjim radom. Jako je lepo sarađivati sa glumicom koja se i dalje razvija, koja je svakim danom sve bolja i bolja, i koja i dalje iskreno voli umetnost i veoma je za nju požrtvovana", kaže pevačica i basistkinja Maja Cvetković.

Mićalović, članovi E-Play-a Cvetković, gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja, pod palicom reditelja, kamermana i montažera Vuka Protića snimali su spot tokom januara u prostoru Muzeja grada Beograda u Resavskoj, gde se održava kulturna manifestacija Oktobarski salon, uz scenografuju rađenu sa ozbiljnom ekipom koja inače radi na filmovima.

Kada je nakon neophodnog dužeg postupka montaže spot "Sloboda" konačno ovh dana završen, u E-Play-u su u početku razmišljali da li da ga uopšte objave u trenutku kada se čitava planeta bori protiv pošasti Korona virusa.

"Na kraju smo shvatili da ako bar nekome u ovakvom trenutku donesemo radosti za ova četiri minuta - mi smo nešto doprineli. A što se tiče same SLOBODE, tek sada u ovom trenutku (kada izlazimo iz kuće samo do prodavnice) vidimo njeno pravo značenje, ali nadam se da će biti svetlosti na kraju tunela. U ovom trenutku je jako važno da ostanemo samodisciplinovani i da ostanemo kod kuće", poručuje Cvetković.