U subotu uveče (15.2) novosadski klupski prostor Dom B-612 bio je popunjen zahvaljujući nastupima sastava Lednik i Northern Revival.

Lednik je ovom prilikom promovisao sveže objavljeni album "Celestial Monuments", te je vizuelno sve prošlo upravo u njegovom znaku. Iza benda nalazila se animacija sa kavera albuma, a sva svetla su, kako i priliči, bila plava.


Bend je ovom prilikom zasvirao sa novim članom za bas gitarom. Goran Zečević, kao iskusan basista, trebalo bi da je dobro poznat novosadskoj publici.

Domaći andergraund instrumentalni bendovi neretko imaju muku pri popunjavanju koncertnih prostora jer muzika bez vokala nije svačija šolja čaja. Međutim, Lednik ne zna za takve probleme. Barem ne na domaćem terenu.

Bend je pokazao izuzetnu uvežbanost. Duge pesme su se nadovezivale jedna na drugu, kreirajući hipnotičku celinu koja ljubitelje post metala baca u trans. Iz katarzičnih malodija bude teški rifovi i glasni bubnjevi, a prva reakcija publike na njih jeste kolektivni pokret.

Iako su svirali oko sat vremena, nastup je veoma brzo prošao, a publika je bend ispratila ovacijama.


Nakon kratke pauze na binu se popeo Northern Revival, koji je instrumentalnim introm otvorio svoj deo koncerta. Novi vokalista se u bend uklopio fantastično i zvuče uvežbanije nego ikada.

Jaka ritam sekcija u kombinaciji sa distorziranim rifovima i anselmovskim, na momente pomalo nerazumljivim vokalom, kreira zvuk koji publiku ne može da ostavi ravnodušnom. Ovaj bend je surovost, sirovost i bes, što mami publiku da izbaci energiju koju ima i stvori dobru koncertnu atmosferu.

Bend je svirao pesme sa starih EP-eva, kao i neke nove koje će se naći na predstojećem EP ili album izdanju.

Oba benda su ove večeri održala sjajan koncert i pokazala muzičku uvežbanost i odličnu komunikaciju sa publikom.

Jelena Ostojić