URBAN INSTINKT o novom singlu: „Mladim ljudima je dosta šuplje političarske priče“Sviđa ti se? Javi ostalima!

Rapcore bend Urban instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album “Spreman sve da dam” na kojemu su ugostili legendu domaće hip-hop scene Edu Maajku i to na pjesmi “Daj joj keš” te jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na aktualnom singlu “Ustani i kreni”.


Drugi singl s aktualnog albuma je pjesma “Španac” za koju je video spot sniman u Tuzli pod redateljskom palicom Gorana Brekala. Pjesma je snimljena na nekoliko lokacija u Tuzli, a glavni glumac u video spotu je Irfan Kasumović.

— Tekst pjesme i spot govore o mladim ljudima kojima je dosta šuplje političarske priče i koji bojkotiraju laži i jeftinu nacionalističku retoriku koja se širi putem medija s ciljem zatupljivanja i širenja mržnje. U ovome spotu mladi su odlučili uzeti stvari u svoje ruke te pažnju dati glavnome glumcu koji predstavlja običan narod. Na prevaru i simbolično mu predaju palicu koja simbolizira snagu mladih ljudi, a glavni glumac razbijanjem televizora staje na kraj režimskim medijima i njihovim suludim idejama, rekli su za naš sajt članovi benda.

Na albumu “Spreman sve da dam” se nalazi osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje ljudi u današnjem društvu.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva