Rapcore bend Urban instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album “Spreman sve da dam” na kojemu su ugostili legendu domaće hip-hop scene Edu Maajku i to na pjesmi “Daj joj keš” te jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na aktualnom singlu “Ustani i kreni”.


Drugi singl s aktualnog albuma je pjesma “Španac” za koju je video spot sniman u Tuzli pod redateljskom palicom Gorana Brekala. Pjesma je snimljena na nekoliko lokacija u Tuzli, a glavni glumac u video spotu je Irfan Kasumović.

— Tekst pjesme i spot govore o mladim ljudima kojima je dosta šuplje političarske priče i koji bojkotiraju laži i jeftinu nacionalističku retoriku koja se širi putem medija s ciljem zatupljivanja i širenja mržnje. U ovome spotu mladi su odlučili uzeti stvari u svoje ruke te pažnju dati glavnome glumcu koji predstavlja običan narod. Na prevaru i simbolično mu predaju palicu koja simbolizira snagu mladih ljudi, a glavni glumac razbijanjem televizora staje na kraj režimskim medijima i njihovim suludim idejama, rekli su za naš sajt članovi benda.

Na albumu “Spreman sve da dam” se nalazi osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje ljudi u današnjem društvu.