Posle duže pause, Alitor se vraća na domaću scenu. Frontmen benda Marko Todorović je putem društvenih mreža najavio objavljivanje novog albuma singlom “Consecration” koji danas predstavljamo na našim stranicama. Drugi album simbolično nosi naziv “II” (Alitor) i biće objavljen pod okriljem izdavačke kuće Take It Or Leave It Records.


U izjavi za naš sajt Marko je o novom videu rekao: Spot za numeru "Consecration" je snimljen u Inđiji. Režiser i vođa snimanja je Luka Matković, koji je ujedno producent i jako blizak prijatelj benda. Često ga nazivamo našim anđelom čuvarom i spasiocem, jer bez njega, definitivno mi ne bismo bili bend koji jesmo. To je samo jedan od razloga zašto ćemo sarađivati sa njim sve dok postoji ovaj bend. Snimatelj i direktor fotografije ovog spota je Jovana Uzelac, takođe naša bliska prijateljica, inače autor Alitor logotipa koji koristimo još od 2012. godine.

Marko nam je približio samu pesmu ali i album: "Consecration" je nešto drugačija pesma od svega što je naš bend do sada radio. Aranžmanski je svedenija, a u muzici se mogu prepoznati neki novi, malo moderniji uticaji. Narodski rečeno, pesma je dosta "pitka". Lično smatram ovu pesmu jednom od najboljih koje smo do sada snimili. Tema teksta je izuzetno pozitivna i tiče se naše ljubavi prema muzici, koja je zapravo svima mana podsvesno bila "zvezda vodilja" u životu i pomogla nam da se na svojevrstan način izgradimo kao ljudi, da pronađemo sebe.

U kontekstu albuma, koji tematski ima dve strane - pozitivnu i negativnu, ovo je pesma sa drugog dela albuma, koja odiše svetlošću i nadom. Očekujem da će ljudi uspeti da prepoznaju i podrže smer u kojem se krećemo. Zaista smatram da ćemo uspeti da se ovim albumom odužimo publici za višegodišnje čekanje novog materijala našeg benda!




Sastav će do objavljivanja albuma pustiti u etar još čak 3 singla, a kompletno izdanje se očekuje početkom naredne godine.

Ovaj album, kao i sva dosadašnja izdanja benda, je realizovan u saradnji sa Lukom Matkovićem (Citadela Sound Production Studio) iz bendova Quasarborn i Bombarder. Alitor je ovaj album snimao tokom 2019. Bend je do sada objavio nekoliko zvaničnih izdanja: “Embittered” (EP, samoizdanje 2012) i “Eternal Depression” (Full length, Witches Brew Records 2014). Album “II” (Alitor) će biti prvo zvanično izdanje benda još od 2016. i singla “Patterns of Redemption”.