Mark Rainey (Marko Marjanović) je muzičar i producent koji trenutno živi u Italiji (Valdanjo). Marko je bio pevač i gitarista pank-rok benda The Combs. Nakon njihovog raspada 2012. godine, Rainey počinje da radi u svom kućnom studiju na prvom albumu, pod nazivom „Farewell Sweetie“ koji je objavljen 2013. godine.

Oktobra 2015. Mark objavljuje pesmu „Legs“, koja skreće pažnju medija na njegov rad. RTS snima inspirativnu dugometražnu emisiju o Markovom životu i radu. Nakon izveštavanja medija širom Balkana o Markovoj muzici, on postaje mnogima inspiracija i simbol nade.

Životna priča Rainey-a je 2018. godine pretvorena u dokumentarni film od strane reditelja Tasić Miloša.

foto: Aleksandar Stojković
Nakon duže diskografske pauze Rainey predstavlja novi singl pod nazivom "Broken Town".

Svoja nakupljena osećanja povodom rata u Jugoslaviji, pre 20 godina, Mark najzad oslobađa kroz svoj drugi veliki singl „Broken Town“. Kroz alternativni pop, Rainey se priseća bombi koje padaju, društva koje se raspada oko njega i kako svoj spas vidi u svojoj dragoj prijateljici.

Sada, kada opasnosti od bombi više nema, Mark i dalje oseća strah od onoga što može da sledi. Jasno je da u svetu u kome vlada opasnost od klimatskih promena i velikih oružanih sukoba, Rainey želi da uživa u svoj lepoti sveta, pre nego što izbije neki novi rat i ponovo donese uništenje. U nadi, ali i zabrinut, Mark izlaže paletu osećanja u pesmi koja je pred vama.