Pred nama je još jedan primer mladih umetnika iz Srbije koji su se otisnuli u svet. Mlada pevačica i kantautorka Iva Mišović, koja nastupa pod pseudonimom Lorens, objavila je prvi singl pod nazivom „Close“ za nemačku izdavačku kuću Filter Records.


Iako je rođena u Beogradu, Lorens je oduvek, po svom sopstvenom izboru, stranac i putnik što je nešto čime odiše njena muzika. Sam zvuk novog singla baziran je na kristalno jasnim sintisajzerima prekrivenim šaputavim vokalima i masivnim elektronskim basom koji bruji i stvara emociju između otuđenosti i intime ne dozvoljavajući slušaocu ni momenat stagnacije.

„Pesmu „Close“ sam napisala na putu od Beograda do Berlina. Rekla sam doviđenja svom bivšem dečku i zbogom jednoj krajnje toksičnoj vezi. Jedva da sam ušla u taksi, a tekst je već izvirao iz mene“ izjavila je Lorens koja je odmah po dolasku u Berlin pesmu snimila u roku dva sata sa koproducentom Frenkom Slimom.

Video za pesmu sniman je u Beogradu i u njemu možemo videti umetnicu kako luta Beogradom i prikazuje nam sve njegove vrline i mane, intimno i otvoreno.

„Išli smo kroz Beograd sa Super 8 kamerom i htela sam da svoj grad prikažem onakav kakav on zaista i jeste – grub, sirov i veoma primamljiv. Video je neki vrsta oproštajnog pisma upućenog Beogradu, punog zahvalnosti, ali ipak oproštajnog“ izjavila je Iva i nadovezala se „U videu nostalgično obilazim sva svoja omiljena mesta, iako ogorčena na činjenicu da to mesto u koje se iznova i iznova zaljubljujem, može nekad biti mesto gde se ne oprašta. Prosto, ako je ambivalentna veza tema o kojoj govorim, Beograd je savršeno mesto za snimanje videa."

Pesma „Close“ je prvi singl sa EP izdanja koje se očekuje početkom 2020. godine i početak je putovanja na koje će nas Lorens povesti.