Ona je ponikla iz generacije pevačice Lorde. Mnogi tvrde da ima glas i talenat poput Kate Bush, sam svoj majstor je kao Kanye West, a zapravo je naša - Iva Lorens (22). Upravo je zakoračila na svetsku alternativnu pop scenu svojim prvim singlom "Never Get Better" koji najavljuje njen EP "Friction" u izdanju Lampshade Media.


Ovaj spot (inspirisan čuvenim francuskim rediteljem Gaspar Noeom i njegovom filmom “Love”) stvoren je zahvaljujući grupi talentovanih vršnjaka, predvodjen direktorom fotografije Lukom Trajkovicem.

Ceo predstojeći EP je triologija jedne veze. "Pesma je zapravo o jednom Beogradskom DJ-u i nastala je nakon prvog susreta, bolje reći sudara sa ljubomorom, dok sam boravila u beogradskom klubu “Šećer“ na žurci, zato je tamo i snimljen spot" objašnjava Iva.

Njeno pravo ime je Iva Mišović, a dirljiva je priča kako je odabrala svoj umetnički pseudonim.

“Sa sestrom Katarinom sam kao klinka igrala Sims, i onda smo smislile da se naša virtualna porodica preziva Lorens. Iako sam okružena i porodičnom i prijateljskom ljubavlju, nikada nisam zaboravila ni svoju virtualnu familiju i želim da ona živi na svetskim muzičkim scenama”, kaže Iva Lorens.

Kao svoje muzičke uzore navodi pevačice Banks, Billie Elish i Lorde, a odrastala je uz sastave kao što su Gorillaz, Depeche Mode i Moloko. Muzičke studije završila je u Berlinu kao stipendista instituta BIMM, koji su pohađali The Kooks, Marina And The Diamond, James Bay, George Ezra… Radila je i kao voditeljka na regionalnom MTV kanalu.

Iva Lorens je talentovana umetnica, “bedroom producentkinja” komponuje, peva i osmišljava svoje spotove i sve to ukrašava svojim divnim, čistim sopranom u svojoj kućnoj radionici.