Section je debitantski album projekta Bella Technika, koji čine Milorad Ristić i Bojan Drobac, eminentni muzičari koji su poznati po svom radu u veoma dobro poznatom bendu Darkwood Dub.

Ovaj projekat je iziskivao dosta vremena, pa se i sam album pripremao u velikoj tajnosti oko dve godine, ali s obzirom na kvalitet materijala, čekanje se više nego isplatilo. Uz pomoć operske pevačice Katarine Jovanović, ovaj dvojac uspeva da implementira sve krucijalne elemente muzičkih pravaca poput elektronike, popa, disko, psihodeličnog roka i sint vejva. Samim tim, Bella Technika iskače van svakog klišea i standardizacije gorepomenutih muzičkih žanrova koji kod nekih projekata mogu zvučati repeatativno i dosadno, ali na ovom izdanju to nije slučaj. Milorad Ristić i Bojan Drobac su se svojski potrudili kako bi ova ploča prevazišla sva očekivanja slušaoca svojom dinamikom, melanholičnim melodijama, zavodljivim bas deonicama i plesnim elektro ritmovima. Pored svih standardnih elemenata, projekat je ostavio mesta i za razne eksperimentalne deonice koje se sastoje od raznih manipulacija zvukom koje upotpunjuju čitav doživljaj i u nekim momentima dovode slušaoca do bezmalo katarzičnog osećaja.

U zavisnosti od kompozicije do kompozicije, Bella Technika nas vodi kako kroz moderan, tako i kroz retro svet elektronske muzike, podećajući nas na elektro scenu 80ih, 90ih, ali i na muzičke trendove sadašnjice. Ova višedekadna sučeljavanja su upravo ono po čemu se Bella Technika izdvaja od ostatka današnje elektro scene.

Veoma je bitno i napomenuti da slušalac ne treba očekivati još jedan klon koji je izrastao na nasleđu Darkwood Dub-a, već se treba prepustiti potpuno svežem zvuku ovog dvojca. Takođe, treba istaći da su ploču producirala imena poput Seth Manchestera (The Body, Daughters, Javelin) i Emery Dobyns (Suzanne Vega, Patti Smith, Battles, Travis) koji su se pored producentskog posla pojavili i kao gostujući muzičari na bas gitari, klavijaturama, odnosno vokalma, gitari i klavijaturama. Pored njih, ovu ploču su svojim prisustvom i umećem upriličili i Sonja Lončar (klavijature), Filip Krumes (violina) i Sam Dixon (gitara).

Ovo je više nego odličan debi album koji veoma dobro dokumentuje progresiju dvojice eminentnih umetnika čije višedecenijsko prisustvo na muzičkoj sceni pokazuje umeće koje su sticali godinama. Section je izašao u saradnji dve etikete, PDV Records (Hrvatska) i Bravo Boys (Srbija), a ovo fenomenalno izdanje je nabavljivo na vinilu, kompakt disku ili putem svih streaming servisa.

Đorđe Miladinović