Nova epizoda Betmena nastaje u Srbiji



Sviđa ti se? Javi ostalima!


San svakog strip crtača je da jednog dana udahne život „Mračnom vitezu“, a on se ispunio Leskovčaninu Srđanu Nikoliću Peki kojeg je DC Comics angažovao da nacrta novu epizodu Betmena, javlja portal Jugmedia.

Svi Pekini radovi nastaju u njegovom stanu pokraj stare autobuske stanice, kao i nova epizoda o „Mračnom vitezu“, na koju će njegovi sugrađani moći da budu ponosni.

Leskovčanin Srđan Nikolić – Peka crtanjem se bavi trideset godina i jedan je od najpoznatijih strip crtača u Evropi i Argentini. Objavljivan je autor u dvadeset dve zemlje sveta, na svim kontinentima i jezicima. Radio je i u leskovačkoj školi stripa i učestvovao u organizaciji festivala stripa.

„Po pitanju stripa, Leskovac se visoko kotira. Postoje mlade snage, škola stripa radi, učenika je sve više. Kroz strip se uči istorija, jezik, deca sve to lakše prihvataju“, ističe Nikolić.

Tragom ove vesti i naša redakcija kontaktirala je direktno Srđana radi izjave. Tom prilikom nam je napomenuo da zbog ugovora, u ovom trenutku ne može dati više informacija ali da će nas blagovremeno obavestiti. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će se čitava priča odvijati.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva