Festivalska sezona u Beogradu nastavila se i nakon Beer festa, a na istom mestu, na bini koja je u okviru Beer festa bila glavna i za manje publike nego što ovaj festival ima, na Ušću je u toku Cloud festival.

Prethodne večeri (29.8) u okviru ovog festivala nastupili su Rock Symphony i Vlatko Stefanovski. Rok simfonija je projekat Kamernog orkestra iz Bitolja, koji je sastavljen od vrsnih muzičara, koji su ove večeri bili zaslužni za dobru atmosferu.

Na scenu su izašli na vreme i koncert otvorili pesmom Thunderstruck, sastava ACDC. Tokom nastupa smenjivali su se jedan muški i dva ženska vokala i publiku proveli kroz poznate rok hitove poput I want it all, I love Rock 'n' Roll, Riders on the Storm. Sjajni vokali, u kombinaciji sa muzikom kamernog orkestra pojačanog ritam sekcijom zvučali su odlično i publika ih je jednako dobro prihvatila.

Nešto pre pola 12 na scenu je izašao i Vlatko Stefanovski, koji je, nakon gitarske solaže, svoj deo koncerta otvorio pesmom Mamurni ljudi, a publika je na nju imala sjajnu povratnu reakciju. Ne dopuštajući da reakcije publike splasnu, Stefanovski je na ovu pesmu vezao Gipsy song, kao i instrumentalnu verziju pesme Jovano, Jovanke. Prava je šteta što od šest vokalistkinja na bini, nijedna nije otpevala ovu pesmu.

Vlatko je publici odsvirao i pesmu "koju nikada ne svira na koncertima, ali mu je jako draga", a u pitanju je bila No Woman No Cry, nakon koje se povukao sa mesta za mikrofonom i prepustio ga pevačima Rok simfonije, da bi sa njima nastavio da svira još nekoliko rok hitova, među kojima su pesme ACDC-a bile dominantne.

Iako je koncert bio odličan, prava je šteta da je Vlatko Stefanovski odsvirao samo tri pesme i pored svih, kako svojih solo pesama, tako i onih iz perioda sastava Leb i sol. Verujem da je većina publike, naročito zbog toga što je mahom bila starija, došla upravo da bi čula muziciranje Vlatka Stefanovskog.

Jelena Ostojić