foto: Erika Reinsell
Igi Pop je nedavno najavio novi album "Free" i podelio istoimeni prvi singl. Ovaj album, koji izlazi 6. septembra za izdavačku kuću Loma Vista, je prvo izdanje nakon albuma Post Pop Depression iz 2016. Sada je Igi Pop podelio video za numeru "James Bond" koji govori o ženi koja želi da bude vrhunski špijun. Na pesmi gostuje Faith Vern, pevačica britnaskog benda PINS, kao i Leron Thomas na solo deonici na trubi. Video je režirao Simon Taylor.

Pop je izjavio o albumu: "Ovo je album u kome drugi umetnici govore kroz mene, ja sam im samo  pozajmio glas... I nikad se nisam ovoliko zabavljao dok pevam.

Pri kraju turneje Post Pop Depression, mislio sam da sam se oslobodio problema hronične nesigurnosti koja je predugo ometala moju karieru i život. Ali osetio sam se i potpuno iscrpljenim. Osetio sam da želim da stavim naočare za Sunce, okrenem se i odem. Želeo sam da budem slobodan. Sloboda je nešto što osećaš. Živeo sam svoj život do sada smatrajući da su sreća ili ljubav sve što nam treba. I da, oni su nam potrebni ali nisu neophodni kao osećaj slobode.

U takvoj nekoj atmosferi je i ovaj album nastajao i ja sam mu jednostavno dopustio da se desi."