EVOLUCIJA uskoro kreće na mini turneju po EvropiSviđa ti se? Javi ostalima!

Protekla i ova godina su definitivno bile prelomne u radu švajcarsko-srpskog metal sastava Evolucija. Nakon što su 2018. objavili svoj album pod nazivom „Hunt“ i za svetsko tržište (za nemački Pure Steel Records), usledio je i niz koncerata po Evropi i regionu u okviru kojih su nastupili u Švajcarskoj, Bugarskoj, Makedoniji i Hrvatskoj. 

foto: Wood
Da se radi o izdanju koje ne bi trebalo propustiti govori nam i podatak da je album „Hunt“ izabran za album godine (2018.) po mišljenju čitalaca nemačkog časopisa Cute and Dangerous.

Zanimljivo je da je bend sticajem okolnosti (i pomalo planski) veći trag i medijski proboj ostvario na evropskoj nego na domaćoj i regionalnoj sceni. Uspesi koji su postigli su im otvorili neka nova vrata te će Evolucija nastaviti da koncertno promoviše svoj poslednji album i u narednom periodu.

Evoluciju čeka, može se reći mini turneja koja će obuhvatiti četiri datuma i tri države.

6. septembra u Sankt Peterburgu i 8. u Moskvi nastupiće kao podrška hevi metal kraljici” Doro, dok ih 4. oktobra očekuje nastup u Minsku kao predgrupa bendu Children of Bodom. Poslednji nastup rezervisan je za 8. novembar u Cirihu (na neki način na domaćem terenu) gde će nastupiti kao glavni bend večeri.

O tome kako je došlo do ove svojevrsne mini turneje Dragiša Marinjes, frontmen benda kaže:
Veliku ulogu u tome je imalo to što je naš album proglašen za album godine u Nemačkoj. Tako smo postali interesantni booking agencijama. Odmah nakon toga smo svirali sa grupom Necronomicon, zatim Goat Hell Festival u Puli.  U međuvremenu smo potpisali za Alpha Omega Management i stvari tako digli na jedan viši nivo. Na našu veliku radost oni rade odlično i profesionalno svoj posao.” 

O predstojećim nastupima Dragiša je dodao: Za nas je velika čast da nastupamo sa tako velikim imenima. Pruža nam se mogućnost da našu muziku predstavimo što široj publici i na taj način dođemo do novih fanova. I medijski smo sve više zastupljeni na većim svetskim portalima, časopisima i radio stanicama. Naravno, ne zaboravimo da su ovako veliki nastupi za bend i jedno veliko iskustvo. Pauzu između nastupa koristimo da radimo na novom albumu.”

Podsetimo, bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. godine basista Dragiša Marinjes. Muzički Evolucija je sazrela u krajnje slojevitoj mešavini simfo i gotik metala povezanoj sa uticajem srpskog etno senzibiliteta.

Godine 2007. objavili su album prvenac Baklja slobode", za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It. Novo poglavlje u Evoluciji nastupa 2014. kada se Dragiša sa suprugom Ilanom seli u Ćupriju gde okuplja novu postavu. Marta 2017. izlazi drugi album na srpskom jeziku Igra počinje (takođe za TIOLI), a tačno godinu dana od toga i na engleskom pod nazivom Hunt”.

Novosti u vezi benda možete pratiti putem njihovog sajta http://www.evolucija.org/ ili
facebook stranice https://www.facebook.com/evolucijaofficial.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva