Nakon godina predanog rada i odricanja porodica Marinjes konačno je privela svoj novi kapitalni rad kraju. Danas (15. 03.) je pušten u prodaju drugi studijski album gotik metal grupe Evolucija pod nazivom „Igra počinje“, kao i novi video singl za pesmu „Nisam za tebe ja“.


“Igra počinje” se pojavila u fizičkom (CD) i digitalnom formatu pod etiketom Evolucijinog višegodišnjeg izdavača Take It Or Leave It Records. Autori kompletnog materijala su Ilana Marinjes von Arx i Dragiša Marinjes, dok su stihovi delo banjalučkog pesnika Darka Mitrovića. Album je, po najvišim svetskim standardima producirao i gitarski začinio i opčinio slavni Dragan Urošević – Uroš (ex Osvajači, Epilog), a “iskovan” je u poznatom kragujevačkom studiju Doma omladine. Za miks pultom komandovao je, čitavom paradom, po znalcima jedan od najboljih metal snimatelja regije Ivan Ilić.

"Veoma se radujemo izlasku albuma i sa velikim nestrpljenjem smo čekali današnji dan. Što se tiče samog materijala, trudili smo se da ponudimo nešto novo na našem tržištu, a da nije na engleskom. Mi apsolutno verujemo u njegovu snagu i volimo da verujemo da ima još podosta onih koji će se naći na našim, pre svega, emotivnim frekvencijama. Slušaoci su željni dobre muzike, zato su bendovi iz '80. godina još uvek popularni, jer su stvarali prepoznatljivu muziku sa pedigreom. Nije važno šta nam donosi nova tehnologija, ljudi su ostali isti - željni dobre poruke i potpunog predavanja nečijoj kvalitetnoj muzičkoj priči. Trudili smo se da nam muzika bude melodična, da pesme budu stvarne, da ti prilaze bliže kao slušaocu i da prodiru dublje - zato što su realne, nastale iz našeg iskustva" - gotovo u jednom glasu, preplićući se, izgovaraju Ilana i Dragiša, vidno uzbuđeni pojavom svog dugo čekanog novog diskografskog dela.

Album je dostupan na digitalnim platformama:
 Deezer: http://www.deezer.com/album/12577794
GooglePlay: https://play.google.com/store/music/album/Evolucija_Igra_pocinje?id=B4u5ih2qpedb3s2ilgqyficr7c4

Da zemljotres nikada ne udara samo jednom dokaz je i, u paketu sa albumom “Igra počinje” pušten u javnost, treći video singl načinjen za pesmu “Nisam za tebe ja”. Kompletan autor i ovog gotik video rada je nagrađivani autor Davor Ristić (DigitalArtStudio) uz dragocenu asistenciju Slobodana Todorovića. Ristić stoji i iza dizajna za luksuzni omot fizičkog izdanja albuma.