Nezaustavljivi makedonski dance-punk kolektiv Bernays Propaganda, dugogodišnji favorit balkanskog podzemlja, predstavlja video za singl "Retki bilki". Ovaj video najavljuje peti studijski album “Vtora mladost, treta svetska vojna” (Druga mladost, treći svetski rat), koji objavljuju udruženi nezavisni izdavači Moonlee Records, Geenger Records, Pop Depresija, Ill in the Head Records i Balkan Veliki i koji zvanično izlazi 4. septembra 2019.


Spot za 'Retki bilki' zasnovan je na konceptu znakovnog jezika, a u centru pažnje je ljudsko telo u igri, uz neonsku atmosferu i razigrane, skoro detinjaste animacije. Uz slojeve i slojeve boja i emocija. Kažu da kada retki cvet raste, prati ga muzika koja sve usrećuje. Ovo je video o 'rođenju' tako retkog cveća.

Video sa makedonskom glumicom Kamkom Tocinovski u glavnoj ulozi režirao je, snimio i montirao Milan Blaževski. Boris Takovski zaslužan je za snimanje i korekciju boja, a Josip Zdravkovski za snimanje i animaciju. Novim videom Bernays Propaganda zagrevaju se za nadolazeći album koji karakterišu sve bitne i nepromenljive stvari svih velikih ploča: filozofija da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati, angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente, nepresušna energija i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani. Na albumu “Vtora mladost, treta svetska vojna" učinjen je korak dalje u aranžmanima pesama uz primenu modernih začina aktuelne produkcije. "Vtora mladost..." je kao zvučni pleksus u koji se ulivaju uticaji post-punka s kraja 70-ih i početka 80-ih, novog jugoslovenskog talasa, alternativnog rocka, Detroit elektra, balkanske i afričke muzike. Objavljivanje albuma biće praćeno nizom promotivnih koncerata u regionu.