Treća sezona serije “Stranger Things” oborila Netflix rekord



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Povratak serije Stranger Things nije prošao nezapaženo, pa je treća sezona već dostigla rekordnu gledanost na platformi Netflix.


Kako BBC javlja, u prva četiri dana od objavljivanja treća sezona popularne serije pogledana je sa više od 40 miliona Netflix naloga, a preko 18 miliona je u tom periodu pogledalo svih osam epizoda. Kompanija je tek nedavno počela da objavljuje podatke koji su u vezi sa gledanošću sadržaja na platformi, a u januaru se na vrhu liste našao horor film Bird Box, koji je za samo četiri nedelje pogledalo preko 80 miliona naloga. U prvom kvartali 2019. godine izdvojila se i serija Umbrella Academy, koja prati živote članova disfunkcionalne superherojske porodice, a tokom prvih mesec dana od objavljivanja pogledalo ju je preko 45 miliona naloga. Stranger Things je tu cifru već skoro dostigao, a za mnogo kraći vremenski period, te se broj korisnika koji je pogledao sezonu zapravo odnosi na pojedinačne naloge, što znači da je ukupan broj gledalaca daleko veći, budući da jedan nalog obično koristi više članova jednog domaćinstva.
Iz kompanije kažu da se jedan pregled računa kada neki korisnik pogleda bar 70% od ukupnog trajanja epizode ili filma. Stranger Things se odlično pozicionira na svim listama od kada se prva sezona pojavila 2016. godine, pa se očekuje da u narednom periodu obara i nove rekorde.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva