Mini turneja grupe Evolucija
Mini turneja grupe Evolucija

Patti Smith na jesen objavljuje novu knjigu "Year of the Monkey"Sviđa ti se? Javi ostalima!

"Year of the Monkey" je nova knjiga Patti Smith, nakon "M Train" iz 2015. i "Just Kids" iz 2010. Nova knjiga memoara "kume panka", kako je mnogi nazivaju, izaći će 24. septembra za izdavačku kuću Knopf.

Patti Smith, 2007., foto: Wikipedia
"Knjiga nas vodi od Kalifornije preko pustinje Arizone, do farme u Kentakiju gde je pomagala prijatelju u spisateljskoj krizi, usput nas vozeći kroz zapamćena i izmaštana mesta. Ovi memoari poetskim majstorstovom mešaju činjenice i fikciju" - stoji u najavi za medije.

"Knjigu sam započela da pišem na Novu 2016. godinu po kafićima, vozovima i čudnim motelima na obali, bez strogog plana i odrednica, dok polako, stranicu po stranicu, taj tekst nije postao knjiga" – izjavila je o svojoj novoj knjizi Patti Smith.

Njeni prvi memoari, “Just Kids” iz 2010., bili su dirljivo prisećanje ranih dana i odnosa s pokojnim umetnikom Robertom Mapplethorpeom, dok je drugu knjigu memoara “M Train” objavila 2015. godine. Ova knjiga je doživela i svoje audio izdanje koje je dobilo Gremi nagradu za najbolji spoken word album te godine.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva