Veliki Drak se ponovo oglašava! Sama po sebi to je vest koja bi morala da uzbudi davno zapretene duhove fanova krovnih nivoa jugoslovenske psihodelije druge polovine '70-tih godina prošlog veka.


Draško Nikodijević bio je centralna figura izgradnje antologijskog debi albuma beogradske grupe Igra Staklenih Perli, a baš kao svojevremeno legendarni Sid Baret (Pink Floyd) nakon izvesnog vremena (1983) otisnuo se u svoju beskrajnu avanturu znanu kao WHITE RABBIT BAND. Imao je bezbroj burnih dana od tada, herojskih muzičkih poduhvata, uspona i padova, a kontinuitet mu je neprekidno sudbonosno izmicao... sve do poslednjih godinu dana! Nakon prvog, prošlogodišnjeg, oktobarskog oglašavanja video singlom "The Rain" Drak i ekipa već imaju, a to je kod njih brzina svetlosti, novi audio-vizuelni rad na temu "The Qur'an", koji je Draško, inače profesionalni prevodilac i poliglot, otpevao na arapskom jeziku. Spot je kreativno delo Igora Panića - Zigija.

Pesma "The Qur'an" će se, baš kao i njena prethodnica, uskoro naći na studijskom albumu prvencu sastava, radnog naziva „Ek-a-tattwa“, urađenom u ‘Sonic Ant’ studiju, u Makrešanu kod Kruševca. Produkciju potpisujejoš jedna beogradska muzička legenda - Dejan "RastaDroid" Stanisavljević.

Drak ovako komentariše svoje novo delo:

Jedino što imam da kažem jeste da je pesma nastala kao emotivna reakcija na stotine hiljada izbeglica, većinom muslimana, koji su protutnjali Evropom peške bežeći od rata. Takođe bih dodao da mislim da je svet bez razmišljanja ponudio milijarde dolara da se obnovi krov Notrdama u Parizu, dok je pritom zanemareno koliko je stotina džamija uništeno samo u ratu u Siriji, a o tome ni reči ni dolara. Uostalom, cela ta priča oko prikupljanja para za Notrdam mi izgleda namešteno, jer, koliko znam, jedan objekat te veličine u centru Pariza mora biti 100% osiguran od požara, tako da se pitam gde su otišle sve te pare?