White Rabbit Band je predstavio video singl "The Rain", kojim najavljuje nakon dugo vremena novi studijski album (radnog naziva "Ek-a-tattwa"), planiran da uđe u distribuciju na proleće 2019!


Draško Drak Nikodijević već više od tri i po decenije apsolutni je lider (autor, vokal, bas) čudesnog beogradskog "post-punk-industrial-psycho-metal" sastava White Rabbit Band. Nakon nebrojenih turbulencija, koje su pogodile čitavu urbanu regionalnu populaciju, Drak se, uz novu postavu benda, vraća na velika vrata već predugo čekanim svežim muzičkim kreacijama.

- Video singl "The Rain" je napravljen po istoimenoj numeri sa albuma. Svet je suviše napet i ova stvar predstavlja molitvu za kišu, ne samo u fizičkom smislu, nego i kišu koja će da otopi ovu napetost u jedno stanje ugodne opuštenosti, komentariše u obraćanju javnosti Drak.

Pesma "The Rain" je, baš kao i čitav predstojeći novi album, snimljena u kultnom studiju 'Sonic Ant', u Makrešanu kod Kruševca, a za snimanje, produkciju i bubnjeve bio je zadužen Zlatko Petković (ZAA), koji je i glavni autor ovog video rada. Uz Draka glavnu ulogu u spotu je ponela popularna glumica Kruševačkog pozorišta Marija Gašić.

Draško Drak Nikodijević vrhunsku muzičku karijeru otpočeo je krajem '70-tih kao basista i većinski autor legendarnog albuma prvenca grupe Igra Staklenih Perli. Nakon prekida saradnje 1982. godine osniva White Rabbit Band koji, sa dužim prekidima, predvodi do danas. Vrlo škrti u izdanjima WRB nisu, za sve ove godine postojanja, objavili ni jedno službeno izdanje. Po Drakovoj najavi album (radnog naziva "Ek-a-tattwa") će biti objavljen tokom proleća 2019.