White Rabbit Band dozivaju Kišu "da otope svu napetost"Sviđa ti se? Javi ostalima!

White Rabbit Band je predstavio video singl "The Rain", kojim najavljuje nakon dugo vremena novi studijski album (radnog naziva "Ek-a-tattwa"), planiran da uđe u distribuciju na proleće 2019!


Draško Drak Nikodijević već više od tri i po decenije apsolutni je lider (autor, vokal, bas) čudesnog beogradskog "post-punk-industrial-psycho-metal" sastava White Rabbit Band. Nakon nebrojenih turbulencija, koje su pogodile čitavu urbanu regionalnu populaciju, Drak se, uz novu postavu benda, vraća na velika vrata već predugo čekanim svežim muzičkim kreacijama.

- Video singl "The Rain" je napravljen po istoimenoj numeri sa albuma. Svet je suviše napet i ova stvar predstavlja molitvu za kišu, ne samo u fizičkom smislu, nego i kišu koja će da otopi ovu napetost u jedno stanje ugodne opuštenosti, komentariše u obraćanju javnosti Drak.

Pesma "The Rain" je, baš kao i čitav predstojeći novi album, snimljena u kultnom studiju 'Sonic Ant', u Makrešanu kod Kruševca, a za snimanje, produkciju i bubnjeve bio je zadužen Zlatko Petković (ZAA), koji je i glavni autor ovog video rada. Uz Draka glavnu ulogu u spotu je ponela popularna glumica Kruševačkog pozorišta Marija Gašić.

Draško Drak Nikodijević vrhunsku muzičku karijeru otpočeo je krajem '70-tih kao basista i većinski autor legendarnog albuma prvenca grupe Igra Staklenih Perli. Nakon prekida saradnje 1982. godine osniva White Rabbit Band koji, sa dužim prekidima, predvodi do danas. Vrlo škrti u izdanjima WRB nisu, za sve ove godine postojanja, objavili ni jedno službeno izdanje. Po Drakovoj najavi album (radnog naziva "Ek-a-tattwa") će biti objavljen tokom proleća 2019.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva