Nova je novosadska alternativna pop rock četvorka. Postoji od 2009. godine i iza sebe ima više nastupa na festivalima i koncertima. U potrazi za najboljom zvučnom slikom bend je snimao više snimaka. Tokom 2011. godine snimiljen je live koncert u novosadskom Studiju M koji je bio planiran da se izda kao album, ali sticajem okolnosti i promenom članova benda to se nije desilo. Tekstove na srpskom jeziku danas pokrivaju raspevane gitare i stabilan bubanj. U pesmama vlada proverena verse-chorus-verse formula. Zvučno podseća na najbolje alter rock bendove devedesetih. Nova ima objavljena četiri singla, a debi album “Moderna vremena“ izlazi 2019. godine.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Sva četvorica sviramo instrumente od najranijeg detinjstva i muzika nam je u krvi. Kada sviraš gitaru ili lupaš bubanj od drugog ili trećeg razreda osnovne škole, muziku i bend ne tretiraš kao mesto za foliranje, nego kao prirodno okruženje. Muzika je tako odavno deo tvog identiteta. Za svakog od nas bend je mesto na kojem ispunjavamo misiju kojoj smo posvećeni. Želimo da slušaoci dožive našu iskrenost u muzici.

Motivi i filozofija benda...
Motivi su nam: ljubav, unutrašnje borbe i nemiri kao i neka socijalna pitanja koja traže odgovor.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Bend je sigurna kuća za sve nas, mada je nekad i bojno polje ali u konstruktivnom smislu. Albumom “Moderna vremena” želimo da održimo suštinu roka i da skrenemo pažnju pisanjem, pevanjem i vikanjem na ono što primećujemo da se dešava u društvu i nama samima.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Pošto svi radimo i živimo u četiri različita mesta, teško je fizički i prostorno da se držimo zajedno. Mada, kao što sam rekao svi mi bend doživljavamo kao misiju u kojoj i uživamo.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Osim pređene kilometraže većine članova benda za redovne probe, najveći problem je bio profilisanje benda, ali smo se ovim albumom uspešno izborili sa njim.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Bend Novu kakva je danas, pustili bi svakome ko voli rok zvuk, ali bez očekivanja da će je svako razumeti i podržati.