Kako je i najavljeno objavljen je i Alien: Specimen, drugi kratki film iz kolekcije od njih šest koje je 20th Century Fox odabrao za obilježavanje 40 godišnjice kultnog filma Alien.


Alien: Specimen je režirao Kelsey Taylor, a napisao Federico Fracchia javlja SF portal Inverzija. Glavne uloge tumače Jolene Anderson, Aubrey Wakeling i Goose. Radnja filma odvija se na planetu LV-492, tijekom noćne smjena u stakleniku 211 gdje botaničarka Julie pokušava “obuzdati” neobične uzorke tla koji su uzmemirili njezinog osjetljivog labaratorijskog psa. Unatoč njezinom trudu labaratorij neočekivano pokreće mjere zatvaranja i ona ostaje zatočena unutar njega. Ne znajući da je u tom trenutku iz misterioznog tereta oslobođen vanzemljski organizam, započinje igra mačke i miša, dok biće traži domaćina…

Sve u svemu kratki film nije loš, ali opet kao i prvi film iz kolekcije nije se istaknuo ničim velebnim. Estetski podsjeća na prve filmove franšize. Low-tech, ali iznimno detaljan. Ono što je zanimljivo su elementi koji zapravo do sada nisu bili istraživani u prijašnjim uradcima. Kakvi su staklenici u svemiru, kako to točno izgleda u jednoj noćnoj smjeni takvog staklenika, te da li se “slažu” psi i facehuggeri? Tu je i zgodan twist, ali nama je jednako tako nedostajalo draži originalnog filma, kako i ozbiljnije napetosti.

Ekskluzivno prikazivanje prva četiri filma već se održalo u sklopu Emerald City Comic Cona 15. ožujka, a zatim i 23. ožujka u sklopu Chicago Comic & Entertainment Expoa. Posljednja dva filma su prikazana 30. ožujka na WonderConu, a projekcije su bile popraćene i prigodnim panelom.

Za široku publiku kratki filmovi se objavljuju na tjednoj bazi na IGN-u. Na AlienUniverse.com i Alien Anthology društvene kanale filmovi stižu 03. svibnja, te će biti popraćeni s materijalima iza kamere.



U slučaju da ste propustili prvi film iz kolekcije Alien: Containment potražite ga na sledećem linku.