„She Brought Me Gasoline ne dolazi iz Teksasa, nije došao blatnjavih čizama iz močvara Louisiane, oni su naši dečki iz Zagreba koji svojim duplim singlom "Pathway" i "Soul Made in China" žele ostaviti traga na domaćoj glazbenoj sceni. No, kada je u pitanju i ista scena van granica Hrvatske, ova ekipa iz Zagreba nema se čega sramiti niti bojati, dapače!“ Tim je riječima glazbeni kritičar Mladen Lončar-Mike u svojoj radio emisiji Blues Corner najavio promociju prvog izdanja She brought me gasoline.


Bendžo u prvom planu, starinski blues u americana ambijentu, single o kojem su pisali i portali u Engleskoj, Nizozemskoj, Italiji, Škotskoj i Srbiji, mastering Timothyja Stollenwerka (Cedric Burnside, Bombino, Bonnie Prince Billy), video koji je objavio američki portal Americana Daily te odabir za bend dana od britanskog portala Maximum Volume Music neki su od razloga zbog kojih su She brought me gasoline jedinstven bend na hrvatskoj sceni.

Bend je osnovan 2016. godine, kada su članovi tadašnjeg country/blues cover benda „Tragači“, nakon niza nastupa po raznim klubovima, odlučili nastaviti baviti se glazbom kroz autorski rad. U travnju 2016. godine snimaju dupli singl "Pathway" i "Soul Made in China", koji je vrlo dobro primljen od hrvatske, ali i strane kritike.

Ovih dana bend objavljuje novi singl naziva “Sometimes trouble comes“ kojim nastavlja dalje u svom blues/roots/americana stilu, predvođen bendžom, rezonator gitarom te čvrstom ritam sekcijom. Singl je snimljen u studiju Slamasonik, a snimanje i miksanje potpisuje sve prisutniji Dinko Čvorić-Doringo.