Rok bend "Babaduh" iz Svrljiga se publici prvi put predstavlja u septembru, 2017. godine. Puna godina je prošla, a iza samog benda stoje četiri izdate pesme, saradnja sa internet etiketama "Black Planet Records" i "Tribal Rejber Label", a ove godine ćete imati priliku i da ih gledate uživo na Protfestu u Bijeljini.


Nakon premijere pesme "Tebi strano nepoznato tlo" na našem sajtu aprila meseca, novi singl "Za tebe nema mesta" takođe doživljava premijeru na našim stranicama. 

"Pesma je nastala naprasno i vrlo brzo. Znali smo da imamo rif koji se mora iskoristiti. Svrhu je našao u refrenu. Sam tekst pesme poprilično je jasan. Razočarenje, gnev i sve ono što ne ide uz ljubav" - izjavili su za naš sajt momci iz Babaduha.

Podsetimo, "Babaduh" je počeo kao alternativni rok dvojac oformljen od strane Danila i Milutina Marjanovića, jula 2017. Braća Marjanović sviraju zajedno osam godina, međutim tek skoro su odlučili da prebace njihove ideje na "platno" i započnu sa predstavljanjem istih kreirajući "Babaduh". Ubrzo se bendu priključio i Luka Aleksić na bubnjevima sa kojim bend dobija kompletniji zvuk. Njihova muzika povezivana je sa grandžom (Alice in Chains) ali i nu-metalom (Deftones na primer).

Ono što bend očekuje do kraja godine je još jedna pesma pod nazivom "Posle svega" koja će se pojaviti u okviru šeste kompilacije "Balkan Under The Radar" Black Planet Records etikete. Do tada, slušamo "Za tebe nema mesta".