Mladi alternativni rok bend "Babaduh", nakon dve, moglo bi se reći, uspešne premijere u okviru andergraund scene, izdaje svoju treću pesmu pod nazivom "Tebi strano, nepoznato tlo".

Pesma baca svetlo na odliku ljudi da osuđuju svaku promenu. Većina se plaši nepoznatog, vodi se strahom, ne želi da izađe iz te senke stalno misleći i plašeći se potencijalnih kritika i osuda. Drugi deo pesme govori o pokušaju da shvatimo te ljude. I jedini put kada je u redu odustati je tada. To je ono što se naglašava na kraju pesme „Odlazim spokojno...“. Dakle, radite ono što volite bez obzira na potencijalni negativni rezultat - pojasnili su momci iz benda.

Podsetimo, "Babaduh" je počeo kao alternativni rok dvojac oformljen od strane Danila i Milutina Marjanovića, jula 2017. Braća Marjanović sviraju zajedno osam godina, međutim tek skoro su odlučili da prebace njihove ideje na "platno" i započnu sa predstavljanjem istih kreirajući "Babaduh". Ubrzo se bendu priključio i Luka Aleksić na bubnjevima sa kojim bend dobija kompletniji zvuk.

Njihova muzika povezivana je sa grandžom (Alice in Chains) ali i nu-metalom (Deftones na primer). Ono u čemu se slušaoci slažu u okviru zvuka ovog benda je psihodelični aspekt koji donose određeni delovi pesama. Nove pesme imaju totalno drugačiju mešavinu žanrova i faktor iznenađenja je ono na šta će se bend koncentrisati.

Materijal za planirani EP postoji ali bend odlučuje da pažljivo iskoristi zainteresovanost andergraund scene njihovim zvukom i ne razočara publiku predstojećim izdanjem. Za sada tu je najavljeni treći singl "Tebi strano, nepoznato tlo" koji ekskluzivnu premijeru doživljava upravo na našem sajtu. Poslušajmo.