Sezona koncerata na Zidiću uveliko traje, a priliku da nastupi na Platou Milana Mladenovića i slučajnim prolaznicima prikaže svoj rad, ove subote dobio je i inđinjski sastav Harlekin.

Harlekin, foto: Tračnje za kulturom
Tačno u osam sati započeli su svoj ulični koncert i privukli mnogo pažnje, te samim tim imali i dobar broj slušalaca, a nemali broj ljudi raspitivao se o tome koji je bend u pitanju, što je glavna prednost ovakve vrste nastupa.

Harlekin je zvučao vrlo uvežbano, a Jovana je svojom energijom, opuštenošću i, pre svega, vokalom odlično držala pažnju prisutne publike, što je za svaku pohvalu jer nije nimalo lako toliko zainteresovati slučajne prolaznike, koji ne slušaju nužno taj tip muzike. Odsvirali su dobar deo numera sa svog albuma prvenca, pod nazivom Tornik, a uz njih i neke dodatne, poput obrade pesme Mesec, iz kultnog filma Crna Marija, koju, u formi singla, bend planira da objavi na jesen. Ovo je bio prvi koncert sa novom basistkinjom benda, Anom Sremčević, koja je na ovoj poziciji zamenila Nemanju Holjevca.

Bend je posle svake pesme nagrađen ovacijama prisutnih, što je, očekivano, dovelo do toga da, nakon završtetka njihovog nastupa, budu pozvani na bis. Ovaj poziv prihvatili su sa oduševljenjem, te još jednom odsvirali pesmu Potreban, za koju je nedavno objavljen i spot.

Ovaj mini koncert Harlekina pružio je sve što je bilo za očekivati - uvežbanost, predanost, odličan zvuk i energiju i sjajna je stvar što je publika to prepoznala. Harlekin je trenutno u studiju, za jesen spremaju dva singla, a za sledeću godinu novi album, za koji kažu da će da bude još bolji od prethodnog. Verujem da su apsolutno u stanju da to obećanje ispune, tako da budite na oprezu!

Jelena Ostojić