Negotinski bend FUBAR nastao je u leto 2016. godine kao proizvod članova starih negotinskih grupa: (Spins, Brandon Walsh, Occultis, I shta sad?, Famozni Zero...). U septembru organizuje se „živo" snimanje audio i video materijala u negotinskom Domu kulture pod nazivom „Uživo kod Mokranjca". Snimljeno je 6 pesama: „Pa, pa”, „Nazad u grad", „Liberté”, „Strabag”, „P.M.G", kao i obrada legendarnog negotinskog sastava Bemwejci “St. Boban Miličić"). Snimanje i mix zvuka uradio je Dejan Milićević, a video materijal snimali su: Ivan Aleksandrović, Danijel Dudok, Nenad Rajčić. Montažu video materijala radio je Saša Stojimirović.

Fubar su: Željko Milićević - Zeka, bubnjevi (P.N.G, Cirrusi, Brandon Walsh, New Deal...), Miloš Rajić - Miša, gitara/vokali (Fobija, Famozni Zero, Bemwejci, Spins, Occultis...), Teodor Prvulović - Tedi, gitara/vokali (B.G.A., I shta sad?, Superplan, Spins) i Miroslav Lučić - Luča, bas/vokali
(P.N.G., Famozni Zero, Brandon Walsh, Spins...).


HC: FUBAR je akronim. Objasnite nam sam naziv benda.
FUBAR:
Fubar je zapravo skraćenica za "Fucked up beyond all recognition", ali to nema nikakve veze sa tim, sviđalo nam se to kako zvuči i to je bilo dovoljno.

HC: Fubar čine članovi koji su u muzici od svojih klinačkih dana i koji su svirali u velikom broju bendova. Tako ste istrajali preko 3 decenije i 2016. godine ste formirali ovaj bend. Da li je lako biti rock and roll, punk odnosno ta drugačija muzika u zemlji Srbiji i maloj sredini kakva je Negotin imajući u vidu da su decenijama unazad ovo prostori na kojima caruju „crne hronike i harmonike“?
FUBAR:
Mi smo, verovatno, dovoljno ostareli pa smo ukapirali da je to „koliko je teško u r.n.r", ustvari teško sranje. Tako je kako je decenijama, ništa se bitno kod nas za zadnjih 30 godina nije promenilo, čak nam je i lakše, ne moramo više da se grebemo za opremu. A to kakva se „muzika” sluša, na to niko nije primoran, dobro je da postoji širok izbor, a postoji (web, bandcamp, fb...), pa ko kako voli, demokratija. 

HC: Luča je oduvek bio panker, Miloš je više orijentisan ka čvrćem zvuku pre svega metalu, Zeka se uklapao u bilo koju varijantu. Kako ste uklopili žanrove, da li je to bilo od pomoći ili to zapravo nije ni bitno jer je samo važna muzika i ideja koju nosi takva muzika?
FUBAR:
Prvo, Zeka je najkomplikovaniji, da se razumemo. To što smo prilično različiti po izboru muzike, to nas ustvari i drži, da svi slušamo Ramonese verovatno bi se trudili da i mi slično zvučimo, ovako još uvek ne možemo da se nađemo, što nas prilično raduje. Na probama se niko nikome ne meša u posao (osim Zeke), a u stvari svi radimo na istoj stvari, ko negotinski letnji vašar.

HC: Recite, za one koje ne znaju, šta je to NITOGEN.
FUBAR:
Nitogen je Negotin čitano od pozadi, mislim da je autor toga naš prijatelj Dobrica Čakarević (јереј ерп у егзилу), koji je to dao kao ideju za naziv benda koji je to prihvatio i bio prilično aktivan devedesetih, a posebno značajan za NG alternativnu scenu. Nitogen je ustvari nešto mnogo više od samog benda, ali o tome bi mogli do jutra.

HC: Domaći bend(ovi) za preporuku.
FUBAR:
Slonz, Irvas, Hurleur, Empathy Soul Project, Replicunts...

HC: Neminovno je da pomenem i klub Cinema koji je obuvek bio taj underground ne samo u Timočkoj Krajini već i celoj istočnoj Srbiji ali i šire. Luča kao vlasnik ali i dosta vas kao njegovi ortaci ste jedna ekipa koja se trudila da održi taj zvuk i samim tim odnos prema životu u životu. Mnogo bendova je sviralo u Cinemi. Recite nešto o tome.
FUBAR:
Da bi se pričalo o Cinemi trebalo bi da se previše kuka, kako je bilo teško i sva ta sranja... Cinema i dalje radi, to što više nema živih svirki, Fabrika, projekcija... to nije do nas mi smo se trudili, nama je u novoj jednako dobro kao i u staroj.

HC: Ko je bio Boban Miličić imajući u vidu da Fubar i ima pesmu o njemu?
FUBAR:
Eto, Boban je Nitogen! Inače je pesma koju sviramo „St. Boban Miličić”, pesma Bemwejaca, još jednog u nizu značajnih aktera negotinske underground scene. A Bokila je jedan od retkih koji je zapravo živeo R.n.R.

HC: Šta možete poručiti klincima koji dolaze a žele da se bave takvom muzikom.
FUBAR:
Da recimo odluče na koji način da budu drugačiji i da se slepo drže toga, da koliko god im ne ide da naprave pesmu, da sve jedno prave svoje pesme i naravno da treniraju jer bez toga ništa od ovog ranije navedenog ne vredi.

HC: Sada jedno glupo pitanje. Da li je punk mrtav?
FUBAR:
Pitaj Zeku!

HC: Muzika za preporuku. Knjiga za preporuku. Film za preporuku.
Luča:
Muzika: Fidlar, The Metz. Knjiga: Orlovi rano lete, Recepti Lepog Brke, Film: Ex Drummer (2007), The Green Butchers (2003).
Miloš: Muzika: Vampire (SWE), The Godfathers, Wilko Johnson/Roger Daltrey… Knjiga: To build a fire and other stories – Jack London. Film: Jagten, El Dia de la Bestia, Paris Texas…
Zeka: Muzika: The Neal Morse. Knjiga: Lovac na zmajeve, Mali Princ. Film: Millennium (trilogija).
Sve aktivnosti u vezi benda pratite na njihovom sajtu.

Intervju uradio Miljan Ristić a.k.a eXperiment