Grupa Presing objavila je novu pesmu i video spot „Labudov sneg“. Time je započelo izdavanje novog, petog studijskog albuma, koji će biti predstavljan javnosti u etapama, kao niz od četiri 3P-a (EP sa tri pesme).

U postjugoslovenskom prostoru teško je naći muzičku pojavu – autora ili bend – čiji zvuk sa svakim novim izdanjem doživljava takve promene kao što je slučaj sa grupom Presing. U najnovijoj fazi, Presing je još korak bliže nu-jazzu i post rocku. Još jedno konstantno obeležje grupe Presingsu vrhunski muzičari, koji daju obeležje estetici benda. U najnovijoj etapi, od 2014 godine do danas, pored osnivača grupe, pevača Kize Radovića i gitariste Vladimira Krakova, te bubnjara sa do sada najdužim stažem u bendu, Ernesta Džananovića, stalni članovi grupe Presing postali su Dušan Petrović (Plejboj, Fish in Oil, Dvojac bez kormilara…) i flautista Aleksandar Jovan Krstić (Ansambl Renesans). Obojica su multiinstrumentalisti. Petrović je u Presingu pretežno bas gitarista, što je uloga u kojoj je poslednji put viđen na albumu Dum Dum grupe Ekatarina Velika, dok Krstić u Presingu povremeno svira i tenor saksofon.

Audio zapis pesme Labudov sneg snimio je Marko Trbović u svom studiju u Novom Sadu, miks je obavio Vladimir Krakov, dok je inženjer masteringa bio Vladimir Krkljuš.

Video spot snimljen je u Beogradu, na lokacijama pored muzeja 25. maj, u Hajd Parku i u okolini Beogradskog sajma. Snimatelji spota su Božica Kuljiš i Filip Antonijević. Scenario, režiju i montažu potpisao je Vladimir Krakov. U glavnoj ženskoj ulozi pojavljuje se Jovana Ćopić.

Spot Labudov sneg predstavlja omaž kultnom naučnofantastičnom filmu „Zardoz“ (1975) režisera Džona Burmena.