Toy je engleski bend koga su 2010. godine u Brajtonu oformili školski drugovi, gitarista i glavni vokal Tom Dugal (Tom Dougall), drugi gitarista Dominik O'Der (Dominic O'Dair) i basista Maksim Beron (Maxim Barron), zajedno sa bubnjarom Čarlijem Selvidžem (Charlie Salvidge) i španskom klavijaturiskinjom Alehandrom Dijez (Alejandra Diez). Njihov muzički izražaj kombinacija je šugejza i psihodeličnog roka, post-panka i krautroka.

Prvi singl grupe "Left Myself Behind" objavljen je 2011. godine za Heavenly Recordings u ograničenom kapacitetu od sto kopija i sve su rasprodate u jednom danu. Te godine bili su predgrupa grupi The Horrors i nastupali su na brojnim festivalima uključujući i Field Days. Naredne godine objavili su istoimenu debi ploču, zaradivši pritom mnoštvo pozitivnih kritika, da bi u maju 2013. nastupali zajedno sa sastavom The Vaccines na njihovoj britanskoj turneji.

Drugim albumom "Join the Dots" (decembar 2013. godine), koji je ponovo producirao Den Keri (Dan Carey), zacementirali su svoju poziciju jednog od najboljih alternativnih bendova u zemlji, održavši pritom niz svirki u okviru turneje koja je kulminirala njihovom najvećim londonskim koncertom održanom u Shepherd's Bush Empire areni.

Krajem avgusta 2015. bend je bio deo zanimljivog projekta nazvanog Sexwitch sa Bat for Lashes, odnosno Natašom Kan (Natasha Khan) i producentom Denom Kerijem. Nedugo zatim, Alehandra je obznanila kako napušta Toy, a kao zamena punopravni član grupe postaje Max Oscarnold iz sastava The Proper Ornaments, koji je prethodno bio prateći član benda na turnejama.

Treći i aktuelni album benda, "Clear Shot", ugledao je svetlost dana 28. oktobra 2016. godine, a producirao ga je Dejvid Vrenč (David Wrench). Snimanje je obavljeno u Eve studiju u Stokportu, dok je za miks ovog izdanja zadužen bio Kris Koudi (Chris Coady) koji je prethodno sarađivao sa bendovima kao što su Beach House, Smith Westerns, Yeah Yeah Yeahs, između ostalih. Album se sastoji od deset numera, a materijal koji nije uspeo da se nađe u ovoj selekciji, objavljen je na bonus EP izdanju.