Od danas možete slobodno pogledati muzički dokumentarac "Kontakt" reditelja Mihajla Obrenova, koji govori o alternativnoj i andergraund sceni grada Novog Sada od 1989. do 2017. i o kome smo pisali novembra prošle godine.

"Dugometražni dokumentarni film Mihajla Obrenova 'Kontakt', koji kroz priču o andergraund rok sceni Novog Sada govori o sudbini rokenrola u Srbiji,. U svom vremeplovu, Obrenov prolazi kroz razne faze postojanja ove živopisne i vrlo snažne scene, od 1989. godine do danas. Uz pomoć više od 140 sagovornika, gledalac će se na duhovit i dinamičan način upoznati sa istorijom i geografijom alternativnog muzičkog Novog Sada – njegovim ključnim ličnostima, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim uradi-sam tehnikama za pravljenje instrumenata koje su primenjivali pankeri usled materijalne oskudice. U pozadini se provlače motivi iz političke, ekonomske i kulturne istorije Srbije s kraja XX i početka XXI veka koji su se neminovno odrazili na rok scenu Novog Sada: krvavi raspad Jugoslavije, sankcije i nestašice, emigriranje rokenrol publike, promena kulturnog identiteta gradova, socijalno raslojavanje, pojava droge na ulicama, bombardovanje, gašenje rokenrolu naklonjenih medija, emisija i klubova, atomizacija i pasivizacija javne sfere, selidba socijalne interakcije na internet, zamiranje uticaja rokenrola." - Jovan Ristić

Rad na ovom projektu trajao je pune 3 godine, a posle godinu dana od premijere filma i njegovog festivalskog života, autor ga je okačio na YouTube-u da ga svi zainteresovani za tematiku mogu pogledati.