Turisti su konačno došli! Njihov prvi album, jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. je objavljeno za nezavisnu makedonsku diskografsku kuću: “Balkan Veliki”.
 

Priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vreme raširila, kao nešto najuzbudljivije što se upravo dešava na regionalnoj muzičkoj sceni. Nastali su kao projekat jednog od istaknutijih predstavnika mlađe rok generacije, Boška Mijuškovića koji je stekao ime talentovanog muzičara, multinstrumentaliste, kao član značajnih bendova Straight Mickey and the Boyz, Škrtice, a ranije Seine, Dol, Zemlja Gruva, Lolobriđida i  saradnik bendova kao što su Partibrejkers i Veliki Prezir. Od samog početka priključio se i mlađi brat Nikola Džimi Mijušković.

Evo šta o snimanju albuma kaže Boško: „Rad na albumu je bio kompleksan i trajao je dve godine. Prva faza je takozvana „sobna“ faza jer smo Džimi i ja proveli sate i sate u našoj sobi u Žarkovu. To je za mene bio proces učenja i sazrevanja. Upotreba softvera, semplovanja i sintisajzera zajedno sa živim instrumentima mi je otvorila nove prostore u stvaranju muzike. Eksperimentisao sam dosta, pravio kombinacije mešajući žanrove i zvukove. To je odredilo koncept albuma. Pritom, ne izlazeći iz pop forme pesme, strofa-refren, i sve to za tri minuta. 
Druga faza je vreme da izađemo iz sobe tj da uključimo u rad i druge ljude koji će svojom pozitivnom enegrijom pomoći dalji razvoj albuma. Tako je Boris Bomla Mladenović snimio bubanj  i bas gitaru u studiju Digimedija i studiju Šamarčina u Vrbasu, a Marko Ajković (Artan Lili) je odsvirao bubnjarske deonice. Ana Janković, Milica Tegeltija i Janja Lončar su otpevale (i osmislile) prateće vokale.
Miks albuma potpisuje Niko Potočnjak, producent i vođa psihodeličnog rok sastava Seven That Spells iz Zagreba. Često sam odlazio do Zagreba kako bih radio sa njim. Mislim da sam pored njega najviše do sada naučio o muzici i zvuku i pored prijateljstva to mi najviše znači od svega što smo postigli zajedno.“
 
A šta kaže o pesmama: „U pesmama postoji veliki broj omaža i citata upravo zbog svih uticaja koji su me zanimali tokom rada na albumu. Dugačka je lista imena bendova i autora: Bukka White i Mississippi Delta Blues, Bo Diddley, Captain Beefheart, Led Zeppelin, Milies Davis, John Coltrane, Sun Ra, Beck, Husker Du, Minutmen, The Rooots, Afrika Bambaataa, De La Soul, Jack White, Flaming Lips, Zach Hill, Death Grips...Od domaćih Disciplin A Kitschme, Jarboli, Haustor, Buldožer, Darkwood Dub, Idoli.. Tekstovi su iskreni i jednostavnim jezikom, bez patetike, govore o ljubavi, čekanju, usamljenosti..."

Album nosi ime kao i prvi objavljeni singl Turista  - “Levo ili  Desno” –  i  ukupno se na njemu nalazi deset pesama. Za sada, objavljen je u digitalnoj formi na bandcamp stranici izdavačke kuće “Balkan Veliki”.