Turisti - Novi muzički poduhvat starog znanca regionalne rokenrol sceneSviđa ti se? Javi ostalima!


Boško Mijušković, basista grupe Straight Mickey and the Boyz, ritam sekcija supergrupe Škrtice, oživeo je TURISTE!

Osim šrto je osnivač, Bole je i jedini stalni član benda! Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze... baš kao i turisti na proputovanju.

Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pesme za prvi album Turista. Inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i postpank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom... čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Turisti su kratki i jasni. Direktni. A muzičko putovanje na koje nas vode je destinacija kojo će svaki slušalac želeti da se vrati. Opet. I opet. I opet...

Turisti se sa svetom upoznaju debi singlom ,,Levo ili desno".
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva