Mother’s Cake je austrijski psych/prog bend osnovan 2008. godine u malom mestu u tirolskim Alpima. Na njihov muzički izražaj najviše su uticali izvođači kao što su Mars Volta, Red Hot Chili Peppers, Led Zeppelin i Bootsy Collins.

Godine 2010. pobedili su na Local Heros takmičenju demo bendova u Austriji, što im je donelo mogućnost nastupa na završnom takmičenju u Mađarskoj gde su učestvovali mnogi evropski bendovi na kojem je sastav Mother’s Cake osvojio drugo mesto.

Debitantski album “Creation's Finest” objavili su 2012. godine, a godinu dana kasnije dobili su “Best Newcomer Award” u Austriji. Tri godine kasnije usledila je nova ploča “Love The Filth”, a između ova dva studijska izdanja, 2014. su predstavili live album “Off The Beaten Track”. Upoređujući ih sa bendovima kao što su Mars Volta, Jane’s Addiction i Led Zeppelin, ove ploče su utemeljile put onome što predstavlja njihovo najbolje izdanje u karijeri “No Rhyme No Reason”.

Najrecentnije izdanje benda “No Rhyme No Reason” objavljeno je krajem januara prošle godine. U pitanju je njihov treći album, koji je sniman u Beat4Feet i Tiny Can studijima u Beču, a pored članova benda za produkciju je bio zadužen David Furrer. Pesme na ploči, kao što su prvi singl “The Killer”, “The Sun” i početna “No Rhyme Or Reason” instantno stvaraju efekat eksplozivnom kombinacijom psihodeličnog, indi i bluz roka, dok neke druge numere poput “Streetja Man”, “Enemy” i “H8” pogađaju u centar miksujući pshilodelični, progresivni i space rok u upečatljivu zvučnu paletu.

Mother’s Cake su se, takođe, etablirali kao fenomenalna koncertna atrakcija. Njihove solo turneje po Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, kao i koncerti na kojima su se pojavljivali kao predgrupe bendovima kao što su AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, Anathema, Pentagram i Omar Rodriguez Lopez Group, mnoge su uverili u sirovu i ogromnu energiju koju trio poseduje, a koju su uspeli da prenesu na publiku na jednom kolektivnom nivou.

Trio čine glavni vokal i gitarista Iv Krizmer, basista Benedikt Trenkvalder i bubnjar Jan Haussels. 

Mother’s Cake će nastupiti 10. aprila 2018. godine i u Beogradu, u klubu Atom Akademija.