Jedan od najznačajnijih reggae sastava na Balkanu, Soulcraft, objavio je novi singl “Boots Tracks”. Svetska reggae zvezda Ras Mc Bean ovim singlom predstavlja se publici kao novi pevač grupe Soulcraft.

Na poziv benda Soulcraft, Ras Mc Bean je proveo dve nedelje u Beogradu u decembru 2017. i tom prilikom snimio je 15 novih pesama. Muziku potpisuju gitarista Slobodan Đukić i klavijaturista Vladimir Krkljuš, ujedno i producent albuma, dok je Ras Mc Bean autor tekstova. Snimanje je obavljeno u studiju “Blaze” u Beogradu. Prezadovoljan kvalitetom i potencijalom saradnje, Ras Mc Bean je odlučio da postane trajni i ravnopravni član Soulcrafta.

“Očekujem da će ovaj album biti jedan od najboljih rege albuma u Svetu”, rekao je Ras Mc Bean u izjavi za beogradski portal Gle.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo što je Ras Mc Bean član našeg benda,” izjavio je bubnjar grupe Soulcraft, Dejan Utvar. “Rad sa njim u studiju bio je veoma kreativan i intenzivan. Sada sa nestrpljenjem očekujemo koncerte.”

“Boots Tracks” je prvi singl i spot, koji najavljuje novi album, koji će u maju 2018 objaviti Ammonite Records. Spot su snimili Pjetro Coanini u Njujorku, Vrtke Lazarević i Vladimir Dražić u Beogradu. Montažu spota obavio je Milan Jakonić. Prateće vokale u pesmi “Boots Tracks” otpevala je Kristina Kovač.