Wolves’ je album na koji se čekalo sedam godina. Story Of The Year su jedan od onih bendova koji ne vole da razmišljaju u jednom pravcu. Od post-hardcore-a do pop-punk-a i alternativnog rock-a, sve zavisi od pesme do pesme. Na novom albumu su dozvolili sebi da odu i malo predaleko...

Hrabro je od njih što je novi materijal u trajanju od skoro sat vremena, i dobro je što nije dosadan. Nešto mekši nego što smo na to navikli ali ipak sa dovoljno energije. Umeju da budu podjednako zanimljivi i kada su teški „The Eternal Battle For Mike Cronin's Soul“ i kada su baš melodični „My Home“. ’Wolves’ je najviše emo i zato na momente podseća na My Chemical Romance. Jednostavna ali efektna „Bang Bang“ je sa pravom odabrana za prvi singl. U sličnom raspoloženju je i „Goodnight My Love“, moderna „Miracle“ će biti (neprijatno) iznenađenje za stare fanove a „Can Anybody Hear Me“ je hit na ovoj ploči. „Praying For Rain“ ide i korak dalje i kombinuje sve što mogu da ponude.

Logično pitanje je: „Da li je vredelo čekati sedam godina na ovaj album?“. Story Of The Year nisu bend koji je poznat po tome da razočara svoje fanove, tako da se to ni ovog puta nije desilo!

Mike Stankovich