Razloga za slavlje preksinoć u KST-u nikako nije nedostajalo. Kako je Oliver rekao, još pre samog koncerta je bilo slavlja jer je nekoliko ljudi diplomiralo, a zvanična Oliverova rođendanska proslava počela je izlaskom benda na binu nešto nakon ponoći - što je apsolutno očekivano jer u ovom klubu nikada ništa nije počelo pre pola jedan. Ukoliko ste na svirke u KST-u dolazili i ranije, znate kada svirke počinju, sami ste došli kasnije, tako da kašnjenje nije bio nikakav problem. Svi ovi razlozi za slavlje obećavali su odličan provod ove večeri. Do početka svirke KST je već bio pun, što je bio pun pogodak, jer je od prvog tona koji se ove večeri čuo, u publici zavladala opšta euforija.

Nakon toliko napisanih tekstova o koncertima ovog sastava odustala sam od opisivanja kompletne atmosfere, poznate po stanju opšteg transa, jer je to ono što je kod ovog benda standard, a publiku su naučili da ništa manje od toga ne prihvata. Zato se fokusiram na ono što je meni, kao slušaocu koji vrlo često odlazi na njihove koncerte, posebno privuklo pažnju. Ove večeri je to bila odlična raspoloženost benda, što je veoma doprinelo kompletnom utisku. Oliver je bio izuzetno pričljiv i publici, očigledno, izuzetno zanimljiv, s obzirom na to da je većina njegovih izjava propraćena smehom. Ovog puta je najviše insistirao na tome da se u publici rodi neka nova ljubav.
 
foto: HC arhiv
Osim klasičnih puteva na koje nas KKN na svakom koncertu vodi, uključujući prekide stvarnosti, noćne prizore gradova i vođenje kristalnim stazama, bend je, kao prvu od pesama sa novog albuma, izveo Jamajku, koju je publika i ranije imala prilike da čuje na koncertima, ali je nedavno zvanično objavljena u vidu singl spota. Takođe nije moglo da prođe bez Prekida ponovo. Pred beogradskom publikom je prvi put izvedena pesma koju Oliver smatra najpozitvinijom pesmom koju je do sada napisao, a koja nosi poruku da je potrebno samo misliti dobro, kao i numera karakterističnog imena i refrena, Uradio sam s(v)e.

Nakon što mu je otpevala rođendansku pesmicu, publika je saznala koja je pesma koja obeležava Oliverov rođendan poslednjih deset godina. U pitanju je pesma A Song For You, Grama Parsonsa, a Oliverova ljubav prema ovoj pesmi bila je i više nego očigledna, jer ju je publici otpevao čak pet puta. Za domaći, publika je dobila zadatak da svakog 30. septembra sluša ovu pesmu.

U poslednje vreme, Kanda kodža i Nebojša izvode odličnu setlistu, kojom su "prečešljali" diskografiju, te na taj način svako može da čuje pesmu iz perioda rada ovog benda koji mu je najdraži, ako uopšte izdvajaju neki period kao bolji od ostalih. Tako smo bili u prilici da čujemo sve hitove ovog sastava, pesme sa poslednjeg objavljenog albuma, novoobjavljene singlove, kao i one do kojih jednim klikom još uvek ne možemo da dođemo. Kao šlag na torti, za bis su ostavljene stare pesme i koncert je zavšen đuskanjem uz pesme Righteous i Ahead There. Nekako je samo falila Priroda, pa da ugođaj bude potpun, ali, ako ne sitničarimo, bolje nije moglo da bude.

Bilo je ovo još jedno veče puno uživanja u muzici na najlepši mogući način, mnogo humora i pozitivnih vibracija, na šta smo već navikli kada je ovaj sastav u pitanju.

Jelena Ostojić