Stealing the Covers’ je album kojim se Teenage Bottlerocket opraštaju od bubnjara Brandon Carlisle-a koji je iznanada preminuo pre dve godine. Njegov brat blizanac Ray-a (basista) je rekao da su njih dvojica ideju za ovaj projekat imali davno ali nisu uspeli da ga zajedno realizuju. Obrade koje su se našle na izdanju su od relativno nepoznatih bendova i na ovaj način se i njima odaje preko potrebno priznanje.

Kompilacija ’Stealing the Covers’ može da se tretira kao njihov sedmi studijski album, što i jeste jer sve na ovoj ploči odiše Teenage Bottlerocket zvukom bez obzira što su u pitanju “samo” obrade. Sa novim bubnjarem, koji je odličan, snimili su eksplozivan materijal iskrene energije. Ako četrnaest numera za manje od 30 minuta nije punk onda ne bih znao šta jeste. Sa numerama bendova kao što su Head, The Mugwumps, The Scutches ili Varsity Weirdos ovo će izdanje biti značajno i za upoznavanje sa underground punk scenom. Ko posle slušanja ‘Stealing The Covers’ bude potražio originale očekuje ga iznenađenje! Ovaj odličan punk album je teško prepoloviti I reći šta je dobro ili lose. U prvi plan se guraju numere kao “Don’t Go” i “Robocop Is a Halfbreed Sellout” koja bi mogla da se tretira kao hit. Ostatak materijala nikako ne zaostaje po kvalitetu, dovoljno je da čuješ “Shit Fuck God Damn” i sve je jasno!

Ako sebe smatraš punk-erom onda moraš da preslušaš ‘Stealing The Covers’. Ako nisi čuo za Teenage Bottlerocket do sada onda je ovo pravi album da ih predstavi u pravom svetlu.

Mike Stankovich