Kalifornijska supergrupa Dead Cross, koju čine Mike Patton (Faith No More/Fantomas), Dave Lombardo (ex-Slayer/Suicidal Tendencies), Justin Pearson (Retox/The Locust) i Michael Crain (Retox/Festival of Dead Deer) objavila je novi video za pesmu „Seizure and Desist“ koja će se naći na njihovom predstojećem albumu „Dead Cross“ čije je objavljivanje zakazano za 4. avgust.

„Umetnik koji je radio na omotu albuma, Eric Livingston, je osmislio i video,“ objašnjava Pearson. „Po mom mišljenju, video sumira trenutnu socijalnu i političku klimu. Za veliki deo čovečanstva ovaj svet je zlo i pokvareno mesto. Ovaj video oslikava surovost vremena u kojem živimo služeći se jezikom razumljivim svima, to jest, ikonskim i istorijskim slikama obogaćenim grotesknim tehnikama koje daju uvid u budućnost.“

Album „Dead Cross“ će biti objavljen 4. avgusta, a sam Mike Patton ga je opisao kao jedan od najbrutalnijih albuma koje je ikada snimio. Album će za američko tržište objaviti Pattonova izdavačka kuća Ipecac, dok će zastupnik za Evropu biti PIAS.