Paper Animals je bend iz Beograda čiju muziku karakterišu melanholični tekstovi i lepršave melodije koje stvaraju atmosferu idealnu za lagano njihanje. Bend je oformljen 2016. Muzikom se bave isključivo iz ljubavi i žele da ostave baš takav utisak. 

Naša muzika je uglavnom melanholična, ali imamo i neke veselije pesme - rekao je za naš sajt Damjan Jovanović, gitarista benda. 

Bend je nedavno objavio video-singl pod nazivom All the small things, snimljen u februaru 2017. u vidu live sessiona. Snimljen je u Studiu Sova u Bigzu. Snimak je realizovao sam bend uz pomoć prijatelja. Za audio su bili zaduženi Lazar Arsović i Nemanja Lazarević, a za video Nina Praščević.

Prvenstveno smo hteli da snimimo live snimak kako bi mogli ljudima da predstavimo atmosferu koju naša muzika stvara uživo, jer smatramo da je to najbitnije - pojasnio je Damjan i pozvao čitaoce 14. aprila u klub Petak gde će imati svoj naredni nastup.

Paper Animals su: Sofija Nedeljković - Vokal, Damjan Jovanović - Gitara, Darko Pasujević - Bass i Marko Rakić - Bubnjevi.