Bend je nastao 2014. kao trojac sa Prof. Cvilgadom (Karlom) na gitari, Vuljakombom (Normanom) na basu i Rštrom (Perićem) na bubnjevima, a kasnije su se pridružili Feget Nebesky (Lucian) na gitari i Dr. Porno (Leo) na klavijaturama. Okupio ih je Komandos na dalekom planetu Kefteru, pretvorio u ljude (u zagradama su njihova ljudska imena) i poslao natrag na Zemlju u svojoj Peglici koja funkcionira i kao svemirska letjelica. Stacionirali su se u Zagrebu i započeli svoje probe u garažama na Trešnjevačkom placu te uskoro zasvirali u raznim zagrebačkim prostorima. Početkom ove godine izašao je njihov prvi album zvan Kefter Gatha kojim su odali počast svom rodnom kraju, a možete ga poslušati na: https://peglicaikomandos.bandcamp.com.


HC: Ideologija, motivi i filozofija benda…
PiK: Prvotna i glavna zadaća posade Peglice je uništiti frekvencije Gadur Gadur rase koja puni ljudske mozgove šundom. To činimo tako da radimo glazbu koju slušamo i volimo.

HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
PiK: Htjeli smo svirati glazbu koju volimo, i to smo i uspjeli. Mi smo zadovoljni dok sviramo, a mislim da i slušatelji. Nema ničeg boljeg.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
PiK: Kako god da okreneš mi ispucavamo energiju i praznimo se preko benda, pa dok sviramo komuniciramo s društvom i stvara se neka nova energija. Kad čuješ da neki bend valja i praši ne možeš ne reagirati na to. Isprepleten je to odnos.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
PiK: Još smo skupa, radimo i želimo raditi tako da nam ne izgleda kao da je preteško.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend…
PiK: Nekada se desi da se ne slažemo oko iste stvari pa se moramo posvađat da bi se na kraju složili.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
PiK: Svim ljudima koji vole i slušaju dobri stari rock’n’roll, stoner i blues te Billu Grahamu, promotoru Filmore Easta, ali lik je mrtav već godinama.