Glaukom Synod je projekat iz Francuske koji smo imali prilike da pratimo duže vreme. Postoji od 2005. a do sada smo imali prilike da poslušamo njegova izdanja The Unspeakable Horror, Covered in semen and slime, a možda i još neko koga se sada ne mogu setiti. GS svakako spada u red opskurnijih projekata koji je lagano i nepretenciozno gradio svoje ime na uvrnutijem delu andergraund eksperimentalne scene. Iako ne smem tvrditi, stekao sam utisak da autor vuče korene iz metala ali da je ipak svoj izraz okrenuo ka nečemu što bi se moglo nazvati (old school) industrial cyber grindom. Čak i ovako šira odrednica nije dovoljno široka da pokrije ono što se u zvuku GS-a može čuti. Ima tu i eksperimentisanja, buke, tehna, ebm-a, breakcore-a. Prilično mnogo odrednica za bilo koji projekat složićete se. No GS ipak uspeva da se dobro izbori sa svim uticajima i napravi dobar balans. 

Izdanje pre ovog se pojavilo 2014. pa se posle dve godine možda očekivalo malo više pesama od EP formata koji smo ovde dobili. Šesnaest minuta brzo prođe jer se svakako radi o dinamičnim i brzim pesmama pa ćete verovatno poželeti "repete".

Izdanje nam je priredio Visceral Circuitry Records, i mislim da se tu radi o etiketi samog GS-a. Lako ćete naći i mp3 varijantu ali je moj predlog da ako ste u prilici podržite momka i pazarite kasetu koja je izvorni format. Verovali ili ne, nabavljiva je i u Srbiji preko JBK Records.